Кастория и Едеса с Остров Свети Ахил

О-в Свети Ахил

О-в Свети Ахил Остров Свети Ахил се намира в Република Гърция. Островът е в Малото Преспанско Езеро, като се свързва с брега, чрез понтонен мост. Отстоянието му от град Флорина е 50 километра, като островът е разположен на границата между Гърция и Албания. На самия остров се намира и едноименно село.
Интересно за острова е, че там се намират руините на средновековния български град Преспа и базиликата на Св. Ахил. Като именно там през 1965 година е открито погребението на цар Самуил. Базиликата се намира в североизточната част на острова и северно от нея е разположена и средновековната църква "Свети Георги" от XV век. На острова са разположени и други забележителности като базиликата "Свети Апостоли" от XI-XII век, храмът "Свети Димитър" - XIV век, а в югоизточната част на хълма се намира църквата "Света Богородица Порфина" , датираща от средата на XVI век.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Едеса - Кастория - о-в Св. Ахил - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
135 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Двудневна

Цена: 135 лв.

1 ден 18.05.2019 София - Едеса - Кастория
Отпътуване в 6:00 ч. от бензиностанция Лукойл на пл. Сточна гара по маршрут: София – Кулата – Едеса - Кастория. Пристигане в гр. Едеса около обяд. Разглеждане на красивите  водопади. Свободно време за обяд и шопинг. Отпътуване за Кастория. Посещение на манастира "Св. Богородица Мавротиса" от Х в., където особено впечатление прави сцената  "Страшният съд" , разположена на източната стена на притвора. Настаняване в хотел. Вечерна разходка в стария град Костур с тесните калдаръмени улички със старинни църкви - византийски и старобългарски и прочутите възрожденски къщи от 18 и 19 век, силно приличащ на Охрид. Разположен на полуостров в езерото, той е запазил българския си дух от 19 век.  Нощувка.

2 ден 19.05.2019 Кастория - о-в. Св. Ахил - София
Закуска.  Отпътуване за малкото Преспанско езеро. Посещение на о-в Св. Ахил, където българският цар  Самуил отнася мощите на Св. Ахил Лариски. Там  по негово  желание е погребан и самия цар  Самуил. Разглеждане на останките от  базиликата Св. Ахил, където се намират саркофазите на цар Самуил, синът му Гавраил Радомир и Иван Владислав. В района са намерени още 300 гроба, които се счита, че са на Самуилови войници. Свободно време за вкусен обяд с прясна пъстърва в единствения много приятен ресторант на брега на езерото. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец", с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 12 години с двама възрастни в стая - минус 20 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - 30 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане десет дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис