Кападокия - Неповторима, Загадъчна и Мистична

Кападокия

Кападокия Кападокия е историческа област в Мала Азия. Главен град в областта е Мазака, намиращ се в полите на планината Аргей, след това градът е преименуван на Ерджиас, а днес се нарича Кесария. През 863 година областта е преобразувана във византийски град. Кападокия има богато исторически и културно наследство. Явява се един от най-големите центрове на ранните прояви на християнството. През античността са се създавали скални и подземни градове и много манастири. Част от тези здания са напълно запазени и поради тази причина Кападокия е включена в световното наследство на ЮНЕСКО. Приказните „комини” представляват скални образувания, формирали се пореди много години. В националния парк Гьореме може да посетите множеството църкви и манастири, издялани в скалните образувания преди стотици години. Кападокия е място, което има какво да предложи на своите посетители.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Шестдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Хасково – Капитан Андреево – Истанбул - Анкара - Кападокия - Бурса - София

» Отпътуване на:
03.09.2019

» Цена:
495 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 03.09.2019

Престой: Шестдневна

Цена: 495 лв.

1 ден София – Хасково – Капитан Андреево – Истанбул - Анкара
Отпътуване за Република Турция в 20:00 ч. по маршрут София – Хасково – Капитан Андреево – Истанбул - Анкара - нощен преход.

2 ден Анкара
Пристигане в Анкара. Град разположен сред хълмиста местност  в Анадолското плато основан през 7 век пр.н.е. с гръцкото име Ангира. Обявен за столица на Република Турция през 1923г. Посещение на мавзолея на Ататюрк . Архитектурата на мавзолея е впечатляваща. Направена е по дизайн на двама архитекти с професорски титли – Емин Онат и Ахмер Арда. Територията му е 750 хил. квадратни метра. Мавзолейният комплекс се състои от три части – главна алея с лъвове, церемониален площад и сградата на мавзолея. Посещение на  Анкарската крепост, от която се разкрива невероятна гледка към града. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Анкара - Кападокия
Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за Кападокия. Попътно фотопауза на соленото езеро  Tuz Gölü - второто по големина езеро в Турция с дължина 120 км. Отпътуване за Долината Ихлара, която е дълга 15 км. и е прорязана от реката Мелендиз. В продължение на хилядолетия тя е разкъсвала мекия вулканичен камък. Вертикалните стени на каньона се издигат на повече от сто метра, а в скалата са издълбани двадесетина черкви. Византийското име на тази долина е Пелистрема. Отпътуване към подземния град Каймаклъ, отворен за посещение на туристи през 1964г. Смята се, че е бил свързан и с останалите подземни градове в района като в него са живяли до 1000 души. Тунелите са малки, дълги и тесни, с множество стаи, където са  живеели местните в града. Това е най-големият подземен град в района, разположен на пет нивата и достига до дълбочина 120 м. Настаняване в хотела. Вечеря. След вечеря по желание посещение на оргинален танц на Дервиши. Нощувка.

4 ден Кападокия - Авенос - Кападокия
По желание - възможност да посрещнете изгрева на слънцето, издигайки се с  балон във въздуха. Едно невероятно и много вълнуващо преживяване (тръгването от хотела е рано сутринта, а полета трае около 60 минути и се издигате на 800м височина. След приземяването получавате сертификат за полета). Връщане в хотела. Закуска. Отпътуване за Музеят на открито Гьореме - едно от най-известните и най-посещавани монашески селища в района на Кападокия. В него има над 30 църкви, които са от периода IX- XI век с изключително интересни стенописи. Отпътуване за крепостта Учхисар, откъдето се открива прекрасна гледка към околността. Отпътуване за долината  Дервент или долината на розите .Тук няма скални жилища и манастири, но има образувания с различни форми на животни камили, змии, делфини и много други. Прилича на голяма зоологическа градина на открито. Ако имате богато въображение можете да видите и Света Богородица с Младенеца. Посещение на долината на гълъбите за фотопауза. Отпътуване за гр. Авенос - красиво градче разположено на двата бряга на р. Къзълърмак - най-дългата река в Турция. Градът е известен с грънчарството. Посещени на  фабриката за производство на керамика, където ще имате възможността да видите оригинален начин на производство. Възможност за закупуване на грънчаски изделия на производствени цени. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на Турски ресторант с  фолклорна програма. Тук ще имате възможността да видите автентичен фолклор от различни региони на Турция. Вечерта ще завърши с атрактивен танц на пищна танцьорка на бейли денс. Нощувка.
 
5 ден
Кападокия - Бурса
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към Бурса. Посещение на старият квартал с етнографските къщи Одунпазаръ и центъра на Ескишехир. Свободно време за късен обяд. Желаещите могат да се повозят на гондоли в реката Порсук. Отпътуване за Бурса, четвъртия по големина град в Турция и първата Османска столица. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Бурса - София
Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на Бурса - хълма Топхане с часовниковата кула и гробниците на хановете Осман и Орхан. Посещение на Улу джамия, построена от Баязид I след победата му при Никопол. Интериорът на сградата е в бароков стил, двете минарета са изградени от тухлени основи, облицовани с мрамор. Посещение на Йешил джамия - построена през XV век. Цветните шарки и цитати от Корана издълбани в мрамора допринасят за това джамията, да е по-известна и като Зелената джамия. Посещение на Козахан, най-големият пазар за коприна.Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Анкара;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел ***  в района на Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Бурса;
 • Туристическа програма в Анкара с местен лицензиран екскурзовод на български език;
 • Посещение на Соленото езеро - Tuz Gölü;
 • Посещение на долината Ихлара;
 • Посещение на подземния град Каймъклъ (без включени входни такси);
 • Туристическа програма в Кападокия;
 • Туристическа програма в Ескишехир;
 • Туристическа програма в Бурса;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Подземния град Каймъклъ - 35 TRY;
 • Крепоста Учхисар – 8 TRY;
 • Скални църкви в Гьореме - 45 TRY;
 • Оригинално представление на Дервиши - 25 €;
 • Турски атрактивен ресторант - 25 €;
 • Полет с балон - 150 €;
 • Гондола - 10 TRY;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете от 0 до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 40 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 100 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:          
Необходими документи:
 • Международен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис