Бисквитки

Ивайловград, Мезек и Александрово

Хасково

Хасково Хасково е град разположен в южната част на България, сравнително близо до град Пловдив. Територията около града е заета предимно с хълмист релеф, тъй като градът е близо до Източните Родопи. Надморската височина на Хасково е 180 метра. Населението на града наброява приблизително 96 хиляди души.
Хасково е град изпълнен с история и интересни забележителности. Със сигурност най-известната сред тях е Статуята на Света Богородица, която е и най-голямата такава  в света. Статуята е построена през 2003 година и се издига на величествените 14 метра. Също така статуята фигурира и в прочутата Книга на световните рекорди на Гинес. Хасково със сигурност има какво още да покаже на своите посетители. Сред основните забележителности на града, може да посетите някои от възрожденските къщи, които са били собственост на заможни жители на Хасково. Те са интересни с техния интериор и богато украсените с дърворезба тавани. Хасковският театър сам по себе си е едно интересно място, което не бива да пропускате по време на своя престой в града. Интересен факт е, че първото театрално представление в Хасково се е разиграло през 1879 година и едва 40 години по-късно самодейни актьори решават да създадат Хасковския драмтичен театър. Светилището на Нимфите е много добре запазено тракийско светилище и представлява единствения нимфеум в България. През 1968 година обекта е обявен за национален паметник на културата. Паметникът на Незнайния воин, разположен на централния площад „Свобода”, е поставен там по инициатива на гражданите в чест на загиналите хасковлии във войните през 1912-1918 година.
Хасково определено е едно интересно място, на което бихте могли да отделите малко време, за да Ви впечатли със своите забележителни места и обекти.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Александрово - Узунджово - Ивайловград - Мезек - Хасково - София

» Отпътуване на:
15.06.2024
17.08.2024

» Цена:
179 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 15.06.2024

Престой: Двудневна

Цена: 179 лв.

1 ден 15.06.2024 София – Александрово – Узунджово – Ивайловград
Тръгване от гр. София в 7:00 ч., пл. Сточна Гара - бензиностанция "Лукойл” по маршрут София – Пловдив – Александрово. Посещение на уникалната тракийска гробница в с. Александрово, отличаваща се с впечатляваща  архитектура, която по своите размери се нарежда сред най-големите съоръжения от този тип, открити до сега. Уникална я правят нейните стенописи от IV в. пр. Хр, които са без паралел. С разкриването ѝ се променя представата за живота на траките по нашите земи. Отпътуване за с.Узунджово. Посещение на една от първите църкви в България – църквата "Успение Богородично", построена преди повече от 500 години. В иконостаса ѝ за пръв път е резбована Глаголичната молитва. Отпътуване за Ивайловград.  Свободно време за разходка в града. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден 16.06.2024 Ивайловград - Мезек - Хасково - София
Закуска. Отпътуване за Мезек. Посещение на винарска изба "Мезек". Запознаване с процеса на винопроизводство и дегустация на вина. Възможност за посещение на Тракийска куполна гробница до с.Мезек (в зависимост от метеорологичните условия). Отпътуване за град Хасково. Възможност за посещение на най-високия монумент на "Света Богородица с Младенеца” в света (32,8м), намиращ се в град Хасково. До, записаният в рекордите на Гинес, монумент е построена камбанария (30м), от която се разкрива прекрасна гледка към града. Свободно време за разходка и обяд в обновения център на града. Отпътуване за гр.София следобяд. Пристигане вечерта.


Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел **/***  в района на Ивайловград;
 • Посещение на Александрово и Узунджово;
 • Посещение на църква "Успение Богородично";
 • Посещение на Тракийска гробница Мезек;
 • Дегустация във винарна Мезек;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти - около 10 лв;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

Доплащане:
 • Доплащане за единична стая - плюс 40 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител