7 топ дестинации в Европа, които да посетим през 2016

Честита Нова Година, скъпи читатели! Ние от GpTravel BG Ви желаем на първо място здраве и късмет през новата 2016 година, успехи във всяко начинание, с което се захванете, много хубави моменти, споделени разбира се с любими хора, както и вълнуващи емоции, съпътствани от откриването на нови дестинации ! В следващите редове ще откриете някои идеи за пътешествия през новата година.

1. Котор (Черна гора)

SONY DSC

В класацията на едно от топ изданията за туризъм „Lonely Planet“ Котор е класиран на първо място сред градовете, задължителни за посещение през 2016. А мястото му никак не е случайно. Намира се на самия край на Которския залив, обграден от планини и море. В града са преплетени древноримска, древногръцка, средиземноморска и венецианска архитектура. Впечатляващи гледки се разкриват на всяка крачка, а уличките ще Ви изненадат, водейки Ви до най-различни малки църкви, кафенета и ресторанти. Котор е един от градовете на световно културно наследство на Юнеско, заради масивната древна градска стена и старото средиземноморско пристанище.

2. Рим (Италия)

величественият рим

Вечният град винаги е бил актуален и е обект, който трябва да бъде посетен поне един път през живота на човек. Най-ранните находки открити там са датирани от 12 000 години преди новата ера. Въпреки това легендата гласи, че градът е основан през 753г. пр.н.е. от братята Ромул и Рем. В наши дни Рим е столица и най-голям град на Италия. Римската архитектура, разбира се, се откроява ясно в града и е откриваема буквално на всяка крачка. Атрактивни обекти са най-голямата и богата италианска църква – базиликата свети Петър, Колизеумът, Римският форум и Пантеонът. В музеят на Рим ще можете да проследите историята на града от римско време, чак до 1870г.

3. Барселона (Испания)

барселона

Столицата на Каталуния и един от най-големите испански градове и тази година е сред препоръчваните дестинации от редица световни турооператори. Градът се намира на брега на Средиземно море и очарова със своята римска и средновековна архитектура. Интересна е разходката из Готическия квартал, който е символ на разцвета на града през Средновековието.

4. Мюнхен (Германия)

фрауенкирхе в мюнхен

Третият по големина град в Германия също намира място в нашата класация. Градът е сравнително „млад“ – основан  под сегашното му име през 1158 година. Много от сградите са в т.нар. Максимилиански архитекрурен стил. Катедралата Frauenkirche (Фрауенкирхе) е символът на града, който служи като ориентир на туристите. Английската градина се слави като най-големият парк в Европа и дава дом на десетки поточета и езера, зони за пикник, мостчета и дори нудистки плаж. Замъкът Нимфенбург, днес помещаващ Музея на порцелана и музея на каляските, навремето е бил лятна резиденция на баварските крале. Сградата се характеризира с бароков стил, а от нея се откриват чудни гледки към градините, които й принадлежат.
Любопитно е да отбележим, че тази година градът чества 500 години от създаването на закона за чистотата на бирата. Разбира се бирен фестивал ще отбележи събитието и той ще бъде като малка репетиция преди ежегодния Октоберфест.

5. Дъблин (Ирландия)

младежкият дъблин

Дъблин е столицата и най-голям град в Ирландия. Историята му датира от преди хиляди години, а свидетелство за това са многобройните археологически находки намерени там.
В наши дни градът е добил един модерен облик, но все още има много сгради в григориански стил. С десетките си галерии, музеи и архитектурни паметници от една страна и баровете, кафенетата и шопинг центровете от друга, Дъблин определено има с какво да впечатли всеки турист.
Любопитен факт е, че 50 % от населението на града е от хора под 27 годишна възраст.

6. Вроцлав (Полша)

вроцлав

Полският град Вроцлав също намира място в нашата класация. Той беше избран за европейска столица на кулурата през 2016 година. Лежащ на бреговете на река Одър, градът впечатлява със своите сгради, музеи и паметници на културата. Тук ежегодно се провеждат най-различни музикални и театрални фестивали.
Сградата на кметството,открояваща се със своята готическа архитектура, сградата на университета, както и театъра „Лабораториум“ са обекти интересни за посещение.

7. Санкт Петербург (Русия)

санкт петербург

През отминалата година Санкт Петербург спечели престижното първо място за най-добра дестинация на наградите World Travel Awards.
Разположен на бреговете на река Нева, градът носи атрактивното прозвище Венеция на севера. В миналото Санкт Петербург е бил столица на Руската имерия, а днес е най-важното руско пристанище на Балтийско море. Великолепните дворци, огромните булеварди, грандиозните мостове и извитите речни канали носят на града уникален по рода си блясък.
Най-големият музей на изкуството в света се намира тук и неговото име е „Ермитаж.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>