ТърсенеНамерете ни във Facebook

Великденски Круиз - Легендите на Егейско Море

» Транспорт: Кораб

» Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Атина (Пирея) - Миконос - Кушадасъ/Самос - Патмос - Санторини - Атина (Пирея) - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
720 лв.

ЗАПИТВАНЕ
ПринтерПринтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Петдневна

Цена: 720 лв.

1 ден София - Атина
Отпътуване от София в 17:00 ч. с автобус за Гърция.

2 ден Атина - Миконос
Пристигане в Атина, Пирея рано сутринта. Чекиране на круизния кораб Celestyal Majesty от 09:00 ч. до 10:30 ч. Отплаване в 11:30 ч. за остров Миконос, акостиране в 18:00 ч. Няма по-красиво и уютно място от Миконос. Архитектурата е специфична. Къщите са бели, кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват с бяла боя. Талисманите на острова са вятърните мелници и пеликана Петрос, но всъщност пеликаните са три на брой. Има възможност за използване на шатъл-бус, за да се стигне до града и да се посети някоя от многобройните църкви за литургия за Разпети Петък или за самостоятелна разходка из красивия остров. Отплаване в 23:00 ч.
По желание - допълнителни екскурзии, които се заплащат на място:
Обиколка на Хора и Малката Венеция - 67 евро /възрастен, 44 евро/дете
Екскурзията с автобус и екскурзовод започва от Хора - главния град на острова. Ще се отправим на юг, където първата ни спирка е Орнос - плаж и живописно рибарско пристанище, където рибарите закотвят своите лодки. Продължаваме към традиционното селище Ано Мера и манастира Панагия Турлиани. Красивият селски площад, със своите кафетерии и дюкянчета, предлагащи местни сладкиши е идеално място за кратка почивка. Следващата спирка е една от най-сниманите църкви в целия свят - Панагия Парапортиани. На няколко метра от нея се намира и фолклорния музей на Миконос, който се помещава в стара двуетажна къща, принадлежала в миналото на морски капитан. Последна спирка от нашата обиколка е „Малката Венеция“ на Миконос – Алефкандра, известна със своите вятърни мелници, кацнали на хълма и неземно красив залез.
Пешеходна разходка из Миконос - 15 евро/възрастен, 13 евро/дете
Миконос е най-космополитния от гръцките острови и привлича много посетители от целия свят, в това число хора на изкуството и интелектуалци. Автобусът ще ви отведе до главния град на острова – Хора, откъдето ще започне вашата пешеходна обиколка. Тесните калдаръмени улички, минаващи покрай шикозни бутици, изискани нощни клубове и варосани в бяло къщи, ще ви отведат до Алефкандра. Алефкандра е едно очарователно кътче от острова, известно като „Малката Венеция“ на Миконос. Тук къщите с малки дървени балкончета са построени направо в морето и изключително много наподобяват Венеция. Тяхното строителство започва в средата на 18-и век и са принадлежали на богати търговци и морски капитани. След обиколката ще се върнем в столицата Хора, откъдето шатъл бус ще ви върне на пристанището.

3 ден Самос/Кушадасъ
Корабът ще пристигне рано сутринта в 05:00 часа на о.Самос. Част от пасажерите, желаещи да останат на острова, ще имат възможността да  го направят до 15.30 ч. Другите ще продължат към Кушадасъ, Турция. В 07:00 ч. корабът акостира на пристанището в Кушадасъ. Включена е екскурзия до древният Ефес. С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ. Там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Ще имате възможността да видите храма на Артемида – едно от Седемте чудеса на древния свят. Възможност за свободно време в Кушадасъ. Отплаване на обяд в 13:00 ч. за о.Самос, за да се  приберат обратно пасажерите останали там. Круизът продължава към о-в Патмос, Гърция и  акостира в 17:45 ч. Най-светият остров в Егейско море е почитан от целия християнски свят заради запазената пещера, в която Св.Йоан Кръстител е получил своето просветление. При слизане в Патмос, в навечерието на Великден, всеки пасажер ще получи по едно великденско яйце и свещичка и ще може да се включи в шествията и литургията в църквата. Отплаване в 02:00 ч
Допълнителни екскурзии по желание, които се заплащат на място:
Религиозно посещение на на манастира Свети Йоан и пещерата на Апокалипсиса - 67 евро/ възрастен, 44 евро/ дете
Живописните улички се вият нагоре към манастира "Св. Йоан Евангелист", основан през 1088 г. от Св. Христодулос. Манастирът се намира зад вратите на защитно укрепление, построено преди 900 години на хълм над града. Попадайки зад вратите на укреплението, ще видите двора на манастира, магерницата, където монасите са приготвяли храната си и старата пекарна. Византийската църква "Св. Йоан" е богато украсена с дърворезбован иконостас, фрески от различни периоди, мозайки и икони. Следващата спирка е малък музей, в който се намират безценни религиозни съкровища като ръкописи, средновековни тъкани, свещени одежди и др. Зад параклиса на Св. Ана се намира входа на пещерата на Апокалипсиса. Ще видите кръста, гравиран от св. Йоан Евангелист според традицията и пукнатина в стената на пещерата, откъдето Свети Йоан е чул Бог да диктува Апокалипсиса.
Провинциален Патмос, включващ Хора и пещерата - 67 евро/ възрастен, 44 евро/ дете
Заради своята религиозна стойност, но и заради своите особености, през 1999г. Патмос е обявен за Световно културно наследство от ЮНЕСКО. Панорамната екскурзия започва от пристанището на Скала и се насочва към към центъра на острова и негов главен град - Хора. В столицата ще посетите Пещерата на Апокалипсиса, а на хълма над града, зад стените на...... ще видите манастира "Св. Йоан Евангелист". Мълчаливите вятърни мелници в Хора, свидетели на важни събития на острова, привличата хиляди туристи за религиозен и развлекателен туризъм. Обиколката на острова продължава към по-безлюдни пейзажи, които са отличителна черта на Додеканезите - скалисти хълмове, неплодородна, суха почва, полуострови, които като земни езици, се впускат в морето, десетки заливи и пещери и сложна брегова линия. Обиколката ще завърши на пристанището Скала, където може да се насладите на чаша хубаво кафе, фреш или освещаваща напитка в "Арион" - най-старото и популярно кафене на острова.
Традиционен празник в Патмос - 58 евро /възрастен, 41 евро / дете
Един незабравим празник и вкусна храна, сервирана в традиционна таверна в Патмос. Домакините ще ви нагостят с местни специалитети в едно от най-красивите и живописни селищана острова. Качваме се с автобус в Скала за панорамна обиколка по хълмовете на Патмос. Ще пътуваме през много от живописните селища на острова - не забравяйте да погледнете зашеметяващите гледки към Егейско море. Ароматът на дивите цветя ви поздравява, когато излизате от автобуса за кратка живописна разходка до таверната, където очакваме празникът ни. Ще трябва да решите къде да погледнете: в невероятната гледка към Егейско море или в масивите на таверната, които изглеждат препълнена с традиционни патмийски деликатеси. Една танцова трупа ще танцува за нас.

4 ден Санторини
Пристигане на о-в Санторини в 10:00 ч. Най-красивият гръцки остров е разположен в калдерата на угаснал вулкан и поразява с неповторимата си атмосфера и залези. Възможност за обиколен тур на острова или самостоятелна разходка. Отплаване в 21:30 ч.
По желание - доп. екскурзии, които се заплащат на място:
Очарователното селце Ия, кацнало на ръба на калдерата - 74 eвро/ възрастен и 55 евро/ дете
Първо се отправяме към живописното село Мегалохори, където ще имате възможност да се насладите на типичната архитектура на острова. Пътят ни продължава на изток. В далечината ще видите Камари и Монолитос и преминавайки през Фира и малките традиционни села Фиростефани и Имеровили, с деликатна архитектура и красота, ще стигнете до селището Оя. По време на цялото пътуване на запад пред очите ви ще е гледката на калдерата и малките острови на Тиразия, Палеа и Неа Камени. В Оя ще имате достатъчно време да се разходите из белосаните улички, да си купите сувенири, да си направите снимки, да видите характерните сгради, издълбани в скалите-необичайни имения на капитаните, селището Амуди в подножието на калдерата и др.
Круиз до островите на Санторини и вулкана - 64 евро/ възрастен и 40 евро/ дете
Малките острови Палеа Камени и Неа Камени представляват особен интерес за геолозите, тъй като под тях има затихващ вулкан. От круизния кораб ще бъдете транспортирани в рамките на няколко минути с малка лодка до Неа Камени, който прилича на лунен пейзаж. Следващата спирка на тази специална екскурзия е Палеа Камени с терапевтичните и топла води, където ще имате възможност да плувате, ако желаете. След пътуването до вулкана ще имате възможност да се разходите, да се докоснете до магията и енергията на Фира. Пътуването ще завърши в главния град Санторини, където ще се спуснете с лифт (билетът е включен в таксата за тази екскурзия) до старото пристанище, за да се върнете до круизния кораб с лодка.

5 ден Атина - София
Пристигане на пристанище Пирея, Атина в 07:00 ч. Напускане на кораба и свободно време в Атина. Отпътуване обратно за България в 16:30 ч., пристигане в София рано сутринта.


Круизен Кораб Celestyal Majesty
Celestyal Majesty е елегантен кораб, предлагащ широк спектър от възможности, така че да можете да се насладите максимално на свободата на вълнуващата ви гръцка почивка.

Построен 1992 г.
Тонаж 40,876 т.
Дължина 207 м.
Широчина 28 м.
Скорост 19 възела
Стабилизатори Да
Палуби за пасажери 11
Пасажери 1462
Каюти 760
Асансьори 6
Електричество 110 / 220V
Персонал (брой хора) 660

Каюти:
Вътрешна каюта:
Вътрешните каюти са разположени на палуби 3 и 4. Могат да се настанят до 4 човека, с 2 легла, (или с възможност за 3-то и 4-то легло), баня с душ, климатик, телефон, сешоар, сейф и телевизор.
Каюта с прозорец: Каютите с прозорец са разположени на палуби 6,7 и 8. Могат да се настанят 2 човека с 2 легла, (или възможност за двойно легло), баня с душ, климати, телефон, сешоар, сейф, телевизор и прозорец.

All inclusive пакети с напитки, включени в цената: 
BLUE PACKAGE (алкохолен пакет за възрастни):

Насладете се на алкохолни и безалкохолни напитки през деня. Може да изберете от списъка с маркови алкохолни напитки или да опитате автентични гръцки питиета.
Насладете се на пакет без никакви ограничения!
 • Пакет BLUE предлага всички безалкохолни напитки включени в пакет WHITE плюс: Гръцки Питиета: Узо, Мастика, Гръцки коктейли;
 • Алкохолни напитки: Портвайн, Шери, Ликьори (Campari, Sandmsn‘s, Pastis, Amaretto Disaronno, Kahlua, Coitreau, Baileys) Уиски и Бърбън (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grous, Bells, Cutty Sark), Джин (Beefeater, Gordon‘s, Bombay, Sapphire), Ром (Bacardi, Captain Morgan), Водка (Smirnoff, Absolut), Текила (Jose Cuervo Gold);
 • Класически коктейли: Бял Руснак, Дайкири, Маргарита, Пина Колада, Мохито, Мартини;
 • Бира: наливна бира, бира в кен, безалкохолна бира в кен;
 • Гръцко вино (наливно): бяло, червено, розе;
 • Пенливо вино (наливно).
WHITE PACKAGE (безалкохолен пакет за деца до 18 г.):
Насладете се на напитки от всеки бар, салон и ресторант на борда. Вечер се поглезете с нашите безалкохолни коктейли!
 • Изворна и Минерална вода;
 • Газирани напитки 330 мл. (Кола, Спрайт, Фанта);
 • Студен чай праскова и лимон 330 мл.;
 • Чаша сок (портокал, грейпфрут, домат, ананас);
 • Широка гама от безалкохолни коктейли (моля, попитайте бармана за подробности);
 • Кафета (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо и др.);
 • Топли напитки (горещ шоколад, чай).

Цени:

Цени за РАННИ записвания до 31.12.2017 г. с включена отстъпка от 10%


Вид каюта На човек в двойна каюта Единична каюта Трети или четвърти възрастен в каюта Деца
2 - 11,99 г. при настаняване с двама пълноплащащи
Вътрешна  720 лв. 920 лв.
(на запитване)
 670 лв. 578 лв.
Каюта с прозорец  840 лв.  1080 лв.
(на запитване)
670 лв. 578 лв.

Цената включва:

 • Tранспорт до и от пристанище Пирея с автобус от София;
 • 3 нощувки в избрания вид каюта;
 • Пълен пансион на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снек, нощен бюфет съгласно програмата на борда;
 • All Inclusive Blue and White пакет напитки (описани в края на офертата);
 • Екскурзия в Кушадасъ - "Древен Ефес";
 • Пристанищни такси, Такса обслужване (118 евро за възрастен, 109 евро за дете);
 • Шатъл бус услуга в Миконос;
 • Анимация и професионални вечерни шоу програми;
 • Използване услугите на борда - басейн и фитнес;
 • Водач на групата от България;
 • Мед. застраховка с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.);
 • Хазарт (бинго / казино и др.);
 • Варианти за пътуване със самолет до Атина, цени на запитване;
 • Екскурзии на брега;
 • Медицински разходи;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете от 2 до 11,99 г., настанено с двама пълноплащащи - минус 142 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична каюта - плюс 200 лв.;
 • Доплащане за тръгване от Варна - плюс 29 лв.;
 • Доплащане за тръгване от Бургас - плюс 16 лв.;
 • Доплащане за тръгване от Пловдив - плюс 10 лв.;
 • Обиколка на Хора и Малката Венеция в Миконос - 67 евро/ възрастен, 44 евро/ дете;
 • Пешеходна разходка из Миконос - 15 евро/ възрастен, 13 евро/ дете;
 • Религиозно посещение на на манастира Свети Йоан и пещерата на Апокалипсиса на о.Патмос - 67 евро/ възрастен, 44 евро/ дете;
 • Провинциален Патмос,включващ Хора и пещерата - 67 евро/ възрастен, 44 евро/ дете;
 • Традиционен празник в Патмос - 58 евро/ възрастен, 41 евро/ дете;
 • Очарователното селце Ия,кацнало на ръба на калдерата - 74 eвро/ възрастен, 55 евро/ дете;
 • Круиз до сантотинските острови и вулкана - 64 евро/ възрастен, 40 евро/ дете.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 20 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 31 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 06.03.2018 г.;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • Цените важат за ранни записвания до 31.12.2017 г.;
 • Неустойки в случай на анулация от страна на клиент - спрямо стандартните условия на круизната компания: до 61 дни преди тръгване - няма глоба за анулация на пътуването; между 60 и 41 дни преди датата на отплаване - депозитът ще бъде невъзстановяем; между 40 и 16 дни преди датата на отплаване - 50% от цената на круиза; между 15 и 8 дни преди датата на отплаване - 75% от цената на круиза; при 7 дни или по-малко преди датата на отплаване или при неявяване на борда - 100% от цената на круиза;
 • Всички цени и условия подлежат на препотвърждение при резервация;
 • Има опция за отпътуване с автобус от Варна (06:45 ч.), Бургас (09:00 ч.) и Пловдив (13:45 ч.) срещу допълнително заплащане.


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Международен паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За посещаваните страни няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ