Виена - Градът на Изкуството

Виена

Виена Виена е столицата на Австрия. Градът се намира в източната част на страната, в подножието на Алпите. Градът е разположен на брега на река Дунав, река Виена пресича града. Надморската височина на града е 151-542 метра. Населението на града е над 1,7 милиона души.
Трудно е да се определят основни и по-важни забележителности във Виена. Забележителни места са Къщата на Фройд, която буквално поставя посетителите си в обстановката на размисъл върху психоанализата. В къщата може да се докоснете до живота на Зигмунд Фройд. В нея има много голяма библиотека, по думи на местните тя е най-голямата психоаналитична библиотека в Европа. „Аресанлът” или военно-историческия музей на Виена е място, което предлага на своите посетители да се потопят в историята не само на Австрия, но и на по-голямата част от Европа. В миналото на мястото на сегашния музей е имало стари военни складове, може би и затова може да се каже, че е един от най-богатите такива музеи в света. Музеят по криминалистика е едно интересно място, което показва на своите посетители по какъв начин са залавяни престъпниците през годините. Също в музея могат да се видят и множество уреди за изтезания, оръжия на убийци и т.н., което е едновременно интересно и ужасяващо. Музеят на Елизабет Баварска-Сиси се намира в двореца Хофбург. Всичко в музея е много интересно, там могат да се видят експонати от живота на принцесата и нейната биография. Галерията във вилата на Ото Вагнер е построена през 1888 година. Днес вилата впечатлява гостите си с много и интересни статуи в двора. Самата вила започва със стълбище от двора, а в нея могат да се видят различни проекти на архитекта. Музеите Близнаци са построени през XIX век. Музеите са наречени Близнаци, тъй като се намират в непосредствена близост един до друг и са строени по проекти на един и същи архитект. В единия могат да се видят историческо наследство, картинни експозиции и други единствени по рода си експонати като скелети на динозаври, антики, датиращи от преди 25 000 години и т.н. Една много интересна забележителност във Виена е Музеят на модерното изксуство. В сградата може да се видят много и различни видове изкуство. Интересно място в музея е кътчето за отдих и размисъл, където почти винаги има доста хора с различни интереси. Карлскирхе е строена по време на поредната чумна епидемия, с надеждата, че повече тази заплаха няма да виси над града. Вътре в сградата туристите могат да се насладят на красиви стенописи от барокови майстори и изящни склуптори. Виена е един прекрасен град, който  предлага на своите посетители редица интересни забележителности.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Виена – Виенската гора – Баден – Виена – София

» Отпътуване на:
29.02.2020
25.03.2020
16.04.2020
27.05.2020
24.06.2020
29.07.2020
26.08.2020
18.09.2020
14.10.2020

» Цена:
329 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 29.02.2020

Престой: Петдневна

Цена: 329 лв.

1 ден София - Виена
Отпътуване от София в 22.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 23.00 ч. от aвтогара "Сердика" по маршрут Белград - Будапеща - Виена.

2 ден Виена
Пристигане във Виена около обяд. Настаняване. Кратка почивка. Свободно време в центъра на града (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад "Мария Терезия"; дворецът "Хофбург", където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица "Колмаркт", улица "Грабен" – сърцето на града; бароковата църква "Св. Петър", готическата катедрала "Св. Стефан"; оживената улица "Кернтнерщрасе". По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден Виена – Виенската гора – Баден
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът "Белведере" – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. Туристическа програма по желание:
1. Разглеждане с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" – лятната резиденция на Хабсбургите.
2. Щрудел шоу в дворцовата пекарна на "Шонбрун" (мин. 20 минути) – известният виенски щрудел ще бъде атрактивно приготвен на живо от професионален сладкар. Шоуто завършва с дегустация и чаша топла напитка, а всеки участник получава специален подарък – оригиналната рецепта на прочутия десерт. Следобед свободно време във Виена (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.) до красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на манастира "Свети кръст", където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден – основан от римляните, градът е известен с термалните си извори. По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден Виена - София
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време във Виена за индивидуално посещение на Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес, Къщата на пеперудите в двореца "Хофбург", Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, както и разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе". По желание: 1.Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца "Хофбург", където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената Римска империя – короната и имперския скиптър, и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че този, който го притежава, ще завладее света. 2. Туристическа програма "Вкусът на Виена" (мин. 1 ч.30 мин) - организирано разглеждане на Виенската опера с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене - традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта "Захер" и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена. Отпътуване за България в 19.00 ч.


5 ден София
Пристигане в София около обяд.
 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Lenas Donau" 3* (или подобен) във Виена;
 • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Туристическа програма "Вкусът на Виена";
 • Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод;
 • Посещение на двореца "Шонбрун";
 • Полудневна екскурзия "Виенската гора и Баден";
 • Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод;
 • Вечери в ресторанта на хотела;
 • Напитки по време на вечерите в ресторанта на хотела;
 • Комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (16 EUR), за Природонаучния музей (10 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), за Зоопарка (18,50 EUR, за деца от 6 до 18 г. - 9 EUR);
 • Входна такса за манастира "Свети кръст" (9 EUR, за деца и учници - 5 EUR);
 • Градски транспорт: 2,40 EUR (еднопосочен билет); 8,00 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа);
 • Слушалки по време на пешеходната разходка (3 EUR) - заплащат се на място;
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Ученици и студенти (до 25 г.) - минус 10 лв.;
 • Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - минус 24 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 126 лв.;
 • Ползване на двойна седалка от един турист - плюс 176 лв.;
 • Полудневна екскурзия "Виенската гора и Баден" при минимум 15 туристи - плюс 45 лв.;
 • Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" с включена входна такса и ползване на слушалки, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно!) - от 3 г. до 17 г. - 50 лв.; от 18 г. - 35 лв;
 • Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 20 туристи - плюс 20 лв.;
 • Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса) - от 2 г. до 18 г. - 15 лв.; от 19 г. - 35 лв.;
 • Туристическа програма "Вкусът на Виена" - организирано разглеждане на Виенската опера (с вкл. входна такса и местен екскурзовод) и посещение на типично виенско кафене (с вкл. парче торта "Захер" и чаша виенско кафе меланж), при минимум 16 туристи - плюс 65 лв.;
 •  2 вечери в ресторанта на хотела: 3-степенно меню с включени вода и хляб, при минимум 10 туристи (без включени безалкохолни и алкохолни напитки; заплащат се индивидуално на място) - плюс 85 лв.;
 • Щрудел шоу в двореца "Шонбрун" с включена входна такса, парче ябълков щрудел и 1 топла напитка (мин. 20 минути), при мининимум 16 туристи - плюс 35 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 24 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации;
 • Часово време: България 12 ч. Австрия 11 ч.;
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Австрия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR