Виена - Градът на Изкуството

Виена

Виена Виена е столицата на Австрия. Градът се намира в източната част на страната, в подножието на Алпите. Градът е разположен на брега на река Дунав, река Виена пресича града. Надморската височина на града е 151-542 метра. Населението на града е над 1,7 милиона души.
Трудно е да се определят основни и по-важни забележителности във Виена. Забележителни места са Къщата на Фройд, която буквално поставя посетителите си в обстановката на размисъл върху психоанализата. В къщата може да се докоснете до живота на Зигмунд Фройд. В нея има много голяма библиотека, по думи на местните тя е най-голямата психоаналитична библиотека в Европа. „Аресанлът” или военно-историческия музей на Виена е място, което предлага на своите посетители да се потопят в историята не само на Австрия, но и на по-голямата част от Европа. В миналото на мястото на сегашния музей е имало стари военни складове, може би и затова може да се каже, че е един от най-богатите такива музеи в света. Музеят по криминалистика е едно интересно място, което показва на своите посетители по какъв начин са залавяни престъпниците през годините. Също в музея могат да се видят и множество уреди за изтезания, оръжия на убийци и т.н., което е едновременно интересно и ужасяващо. Музеят на Елизабет Баварска-Сиси се намира в двореца Хофбург. Всичко в музея е много интересно, там могат да се видят експонати от живота на принцесата и нейната биография. Галерията във вилата на Ото Вагнер е построена през 1888 година. Днес вилата впечатлява гостите си с много и интересни статуи в двора. Самата вила започва със стълбище от двора, а в нея могат да се видят различни проекти на архитекта. Музеите Близнаци са построени през XIX век. Музеите са наречени Близнаци, тъй като се намират в непосредствена близост един до друг и са строени по проекти на един и същи архитект. В единия могат да се видят историческо наследство, картинни експозиции и други единствени по рода си експонати като скелети на динозаври, антики, датиращи от преди 25 000 години и т.н. Една много интересна забележителност във Виена е Музеят на модерното изксуство. В сградата може да се видят много и различни видове изкуство. Интересно място в музея е кътчето за отдих и размисъл, където почти винаги има доста хора с различни интереси. Карлскирхе е строена по време на поредната чумна епидемия, с надеждата, че повече тази заплаха няма да виси над града. Вътре в сградата туристите могат да се насладят на красиви стенописи от барокови майстори и изящни склуптори. Виена е един прекрасен град, който  предлага на своите посетители редица интересни забележителности.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Виена – Виенската гора – Баден – Виена – София

» Отпътуване на:
22.09.2021
13.10.2021
17.11.2021

» Цена:
369 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 22.09.2021

Престой: Петдневна

Цена: 369 лв.

1 ден София - Виена
Отпътуване от София в 22.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 23.00 ч. от aвтогара "Сердика" по маршрут Белград - Будапеща - Виена.

2 ден Виена
Пристигане във Виена около обяд. Настаняване. Кратка почивка. Свободно време в центъра на града (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад "Мария Терезия"; дворецът "Хофбург", където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица "Колмаркт", улица "Грабен" – сърцето на града; бароковата църква "Св. Петър", готическата катедрала "Св. Стефан"; оживената улица "Кернтнерщрасе". По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден Виена – Виенската гора – Баден
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът "Белведере" – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. Туристическа програма по желание:
1. Разглеждане с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" – лятната резиденция на Хабсбургите.
2. Щрудел шоу в дворцовата пекарна на "Шонбрун" (мин. 20 минути) – известният виенски щрудел ще бъде атрактивно приготвен на живо от професионален сладкар. Шоуто завършва с дегустация и чаша топла напитка, а всеки участник получава специален подарък – оригиналната рецепта на прочутия десерт. Следобед свободно време във Виена (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.) до красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на манастира "Свети кръст", където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден – основан от римляните, градът е известен с термалните си извори. По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден Виена - София
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време във Виена за индивидуално посещение на Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес, Къщата на пеперудите в двореца "Хофбург", Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, както и разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе". По желание: 1.Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца "Хофбург", където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената Римска империя – короната и имперския скиптър, и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че този, който го притежава, ще завладее света. 2. Туристическа програма "Вкусът на Виена" (мин. 1 ч.30 мин) - организирано разглеждане на Виенската опера с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене - традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта "Захер" и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена. Отпътуване за България в 19.00 ч.


5 ден София
Пристигане в София около обяд.
 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Lenas Donau" 3* (или подобен) във Виена;
 • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Туристическа програма "Вкусът на Виена";
 • Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод;
 • Посещение на двореца "Шонбрун";
 • Полудневна екскурзия "Виенската гора и Баден";
 • Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод;
 • Вечери в ресторанта на хотела;
 • Напитки по време на вечерите в ресторанта на хотела;
 • Комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (16 EUR), за Природонаучния музей (10 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), за Зоопарка (18,50 EUR, за деца от 6 до 18 г. - 9 EUR);
 • Входна такса за манастира "Свети кръст" (9 EUR, за деца и учници - 5 EUR);
 • Градски транспорт: 2,40 EUR (еднопосочен билет); 8,00 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа);
 • Слушалки по време на пешеходната разходка (3 EUR) - заплащат се на място;
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Ученици и студенти (до 25 г.) - минус 10 лв.;
 • Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - минус 24 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 126 лв.;
 • Ползване на двойна седалка от един турист - плюс 176 лв.;
 • Полудневна екскурзия "Виенската гора и Баден" при минимум 15 туристи - плюс 45 лв.;
 • Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" с включена входна такса и ползване на слушалки, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно!) - от 3 г. до 17 г. - 50 лв.; от 18 г. - 35 лв;
 • Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 20 туристи - плюс 20 лв.;
 • Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса) - от 2 г. до 18 г. - 15 лв.; от 19 г. - 40 лв.;
 • Туристическа програма "Вкусът на Виена" - организирано разглеждане на Виенската опера (с вкл. входна такса и местен екскурзовод) и посещение на типично виенско кафене (с вкл. парче торта "Захер" и чаша виенско кафе меланж), при минимум 16 туристи - плюс 65 лв.;
 •  2 вечери в ресторанта на хотела: 3-степенно меню с включени вода и хляб, при минимум 10 туристи (без включени безалкохолни и алкохолни напитки; заплащат се индивидуално на място) - плюс 85 лв.;
 • Щрудел шоу в двореца "Шонбрун" с включена входна такса, парче ябълков щрудел и 1 топла напитка (мин. 20 минути), при мининимум 16 туристи - плюс 35 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 24 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации;
 • Часово време: България 12 ч. Австрия 11 ч.;
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Австрия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".


КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител