Великден в Словения

Любляна

Любляна Любляна е най-големият град и столица на Словения. Градът се намира между Адриатическо море и Алпите. В непосредствена близост се разполага вливането на река Любляница в река Сава. Населението на града наброява около 270 000 души.
Разположението на Любляна на кръстопът между славянските народи и тези на западните германски и латински такива предопределя историята на града. Това може да се усети най-много от смесената архитектура, като най-старият стил е този на римската епоха.
Забележителностите, които правят най-силно впечатление на туристите са централният площад, на който е разположена сградата на францисканската църква на Благовещението, датираща от XVII век. На върха на хълма в центъра на града се намира и средновековен замък от XII век. От същинския център на града до хълма е изградена въжена линия за по-лесен достъп до замъка. Друго интересно място е площад "Кирил и Методий", на който е разполовена катедралата "Свети Николас", която впечатлява посетителите на града със зеления си купол и кулите близнаци. Любляна е град, запазил своите културни традиции, но в същото време не отстъпва по нито един критерии на модерните европейски градове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Любляна – Eзерото Блед – Любляна – Предяма – Постойна – Любляна – София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
499 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Четиридневна

Цена: 499 лв.

1 ден 30.04.2021 София – Любляна
Отпътуване от София в 6.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в Любляна вечерта. Нощувка.

2 ден 01.05.2021 Любляна – Eзерото Блед – Любляна
Закуска. Пешеходна разходка - централният площад с францисканската църква "Благовещение", кметството, университетът, тройният мост, катедралата "Св. Николай". Свободно време. Следобед по желание - полудневна екскурзия до езерото Блед с възможност за разходка с лодка "плетна" в езерото до Бледския остров и за посещение на замъка Блед. Връщане в Любляна. Нощувка.

3 ден 02.05.2021 Любляна – Предяма – Постойна – Любляна
Закуска. Свободно време в Любляна или по желание и предварителна заявка - целодневна екскурзия до замъка Предяма и пещерата Постойна. Постойна е пещерата с най-дълга благоустроена част в света (около 5 км). Обиколката й включва разходка с влакче и възможност да зърнете ендемичния вид пещерен протей. Предяма е живописна крепост на над осем века - единственият запазен пещерен замък в Европа. Връщане в Любляна. Нощувка.

4 ден 03.05.2021 Любляна – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Park" *** (или подобен) в Любляна;
 • Пешеходна разходка в Любляна;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Полудневна екскурзия до Блед;
 • Екскурзия до пещерата Постойна и замъка Предяма;
 • Обеди и вечери;
 • Входни такси за замъка Блед (11 евро), двупосочен билет за лодка "плетна" до острова в езерото Блед (около 15 евро), комбиниран билет за пещерата Постойна и замъка Предяма (36 евро на турист);
 • Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Ученици и студенти - минус 10 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 225 лв.;
 • Полудневна екскурзия до езерото Блед (без включени входни такси), при минимум 20 туристи - плюс 25 лв.;
 • Екскурзия до пещерата Постойна и замъка Предяма (без включени входни такси), при минимум 25 записани туристи - плюс 40 лв.

Забележки:

 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи;
 • Хотел "Park" *** е разположен в самия център на словенската столица Любляна. Всички стаи са оборудвани с телевизор, климатик, безжичен интернет достъп, баня с душ и сешоар. В ресторанта за закуска се предлагат свежи продукти от местни производители;
 • Настаняване в допълнително легло в двойна стая се предлага на база заявка-потвърждение. Възрастен се настанява на допълнително легло, без да ползва отстъпка от основната цена. Дете до 10 години се настанява на допълнително легло с 45 лв отстъпка от основната цена;
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации;
 • Разходка с лодка по езерото Блед се осъществява само при подходящи метеорологични условия;
 • Часово време: България 12 ч.; Сърбия, Хърватия, Словения 11 ч.;
 • Валутен курс: 1 евро = 1,96 лева;
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Словения няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител