Цяла Скандинавия

Стокхолм

Стокхолм Стокхолм е столицата на Швеция, най-населеният град в държавата и най-големият в Скандинавския полуостров . Намира се в югоизточната част на страната, като 30% от площта му представлява вода и е разположен на 14 острова. Населението му се равнява приблизително на 1,3 млн. души, от които 50% са имигранти.
Столицата съчетава модерни забележителности и 750-годишна история. Побира 70 театъра, 50 библиотеки, 60 музея, 80 кина и невероятни гледки, комбинирани със зеленина и чист въздух. Би било трудно да се изброят всички места, които си струват вниманието на човек- градът неслучайно има статут на исторически, заедно с другите 133 от страната. След основаването му през 1252 г. първоначално служи за укрепление с цел контролиране на търговията между Меларен и  Балтийско море, като става столица чак през 1419 г.
Най-старата забележителност там е средновековния център Гамла Стан, където именно е основан Стокхолм. За него са характерни сувенирите, малките каменни улички и Националната катедрала.
Символът  на Швеция, наред с камбанарията с трите корони, е един от най-големите дворци в света - Кралският дворец, конструиран през  18 в. в бароков стил. Известен е с това, че побира над  600 стаи, разположени на 7 етажа с невероятен интериор. Комбинира в едно културно-исторически паметник, царска резиденция и работно място.
Един от другите силно впечатляващи обекти определено е военният кораб Васа, който от  1628 г. до 1961 г, се е намирал на водното дъно. След изваждането му следва почти 50-годишна реставрация с цел да се възвърне оригиналния му вид.
Поредният символ на града е приказния свят на Астрид Линдгрен - Юнибакен, който ще ви припомни историята на Карлсон, който живее на покрива и любимия герой на всички деца - Пипи, чиято Вила Вилекула представлява последната спирка от влакчето, на което можете да се повозите.
Не е за изпускане големия архипелаг от 30 хил. острова , до който се стига сравнително бързо с лодка или кола, въпреки визуалната за повечето хора илюзия за отдалечеността му.  Обяд или вечеря се предлагат като част от тура на много от корабчетата на Стокхолмската флота.
Някои от другите места, които най-вероятно ще посетите при туристическа обиколка са първият в света Национален градски парк, Градината Милс , Открития музей Скансен, в който се вместват  150 стопанства и сгради и разбира се, Кметството.
Градът с атракции от световна класа, където модерното и класическото се пресичат има много за показване и разказване като в повечето случаи човек остава очарован и изненадан.
 

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиринадесетдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Белград – Будапеща - Братислава – Бърно – Прага – Дрезден – Берлин - Малмьо - Грена - Стокхолм - Осло - Согнефиорд - Гьотеборг - Копенхаген - Тиволи - Виена – Будапеща – Белград – София

» Отпътуване на:
15.08.2021

» Цена:
1455 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 15.08.2021

Престой: Четиринадесетдневна

Цена: 1455 лв.

1 ден 15.08.2021 София – Белград – Будапеща
07:30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден 16.08.2021 Будапеща – Братислава – Бърно – Прага – Дрезден – Берлин
Закуска. Отпътуване по маршрут Будапеща – Братислава – Бърно – Прага – Дрезден – Берлин. Вечерта – пристигане в Берлин. Настаняване в хотела. Нощувка.

3 ден 17.08.2021 Берлин - Копенхаген
Закуска. Панорамна обиколка на Берлин: Райхстага – седалището на германското правителство, Бранденбургската врата – една от емблематичните забележителности на Берлин, превърнала се в символ на обединена Германия, „Александерплац” – най-големият площад в немската столица, централния булевард „Унтер ден линден“, Катедралата, Щатсопер – един от най-добрите оперни театри в света, площад „Жендарменмаркт“ - красив архитектурен ансамбъл, включващ сградите на Концертхаус, френска и немска църква и статуята на немския поет Фридрих Шилер, чекпойнт Чарли – най-известният контролно-пропускателен пункт между Източен и Западен Берлин по време на Студената война, „Курфюрстендам” – 3,5-километровата променада, осеяна с бутици и кафенета. 13:00 ч. – отпътуване за Дания. През част от пътя се ползва ферибот за преминаване от Германия в Дания (Путгарден – Рьотби, Рощок – Гедзер или друга фериботна линия). Вечерта - пристигане в Копенхаген или околности. Настаняване в хотела. Нощувка.

4 ден 18.08.2021 Малмьо - Стокхолм
Закуска. Отпътуване за Швеция по шестнадесеткилометровия мост над протока Йоресунд, който понастоящем свързва Копенхаген с Малмьо. Разглеждане на Малмьо – централния площад “Стортогет” с кметството, църквата “Свети Петър”, площад “Лила Торг”. Отпътуване за Стокхолм. По пътя – едночасов престой в Грена – очарователно селце с павирани улици и пъстроцветни дървени къщи, разположено на брега на езерото Ветерн, второто по големина езеро в Швеция. Вечерта - пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотела. Нощувка.

5 ден 19.08.2021 Стокхолм
Закуска. Туристическа програма в Стокхолм – панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан), Ридархолмен (Двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“). Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Нощувка.

6 ден 20.08.2021 Стокхолм - Осло
Закуска. Свободно време. Възможност за самостоятелни разходки из центъра на Стокхолм или за разглеждане на Васамузеет (съхраняващ кораба „Васа” - един от най-красивите, но с най-трагична съдба кораби на шведската флота, построен през 1628 г. и единственият платноход от XVII век, запазен в оригиналния си вид) или на музея „Скансен“ (етнографски и исторически музей на открито). Около 14:00 ч. - отпътуване за Осло. Пристигане в Осло вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден 21.08.2021 Осло
Закуска. Обиколка на Осло – разходка из Вигеландпарк, престой на полуострова Бигдьой с възможност за разглеждане на музея на викингските кораби (където са изложени изключително впечатляващи експонати от времето на викингите – дракари, както и предмети, намерени при разкопките на три погребения в Ослофиорд), музея „Фрам“ (приютяващ полярния кораб „Фрам” на Фритьоф Нансен) или музея „Кон-Тики“. Разглеждане на центъра на Осло - крепостта Акерсхюс, кметството, Домкирке. Свободно време. Нощувка.

8 ден 22.08.2021 Согнефиорд - Осло
Закуска – сух пакет. 05:00 ч. – отпътуване за Согнефиорд – най-дългият фиорд в света и един от най-впечатляващите. Той се врязва дълбоко в сушата, достигайки до най-високата планинска верига в Норвегия – Йотунхаймен и до най-големия норвежки ледник. До фиорда се пътува с автобус по един изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по самия фиорд (с доплащане 110 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва транспорт с автобус от Осло до Согнефиорд и обратно, разходка с корабче по фиорда, водач-придружител на български език). Завръщане в Осло. Нощувка.

9 ден 23.08.2021 Хелзингборг - Гьотеборг - Хелзингборг
Закуска. Отпътуване за Хелзингборг. По пътя – престой в Гьотеборг и разглеждане на центъра на града. Вечерта – пристигане в Хелзингборг. Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден 24.08.2021 Копенхаген
Закуска. Отпътуване за Дания (пътят между шведския и датския бряг е половин час с ферибот). Посещение на замъка „Кронборг Слот“, издигащ гордо своя войнствен силует на брега на протока, разделящ двете скандинавски страни. „Кронборг“ е един от най-известните замъци в Дания, свързан с историята на страната, но също така обезсмъртен от Шекспир, който го избира за декор на своята трагедия „Хамлет”. Около 16:00 ч. – пристигане в Копенхаген. Обиколка на града – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборгплац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден 25.08.2021 Копенхаген - Берлин – Прага – Виена
Закуска. Свободен ден в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо и Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Вечерта – отпътуване по маршрут Копенхаген – Берлин – Прага – Виена. Нощен преход. През част от пътя се ползва ферибот за преминаване от Дания в Германия (Рьотби - Путгарден, Гедзер-Рощок или друга фериботна линия).

12 ден 26.08.2021 Виена
Около обяд – пристигане в хотела във Виена, настаняване. Нощувка.

13 ден 27.08.2021 Виена – Будапеща – Белград – София
Закуска. Пешеходна разходка из старата част на Виена с екскурзовод: двореца „Хофбург“, ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, „Кертнерщрасе”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус, двореца „Кобург“. Свободен следобед. Около 19:00 ч. - отпътуване по маршрут Виена – Будапеща – Белград – София. Нощен преход.

14 ден 28.08.2021 София
Следобед - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в района на Будапеща;
 • 1 нощувка със закуска в района на Берлин;
 • 2 нощувки със закуски в района на Копенхаген;
 • 2 нощувки със закуски в района на Стокхолм;
 • 3 нощувки със закуски в района на Осло;
 • 1 нощувка със закуска в района на Хелзингборг;
 • 1 нощувка със закуска в района на Виена;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за музеи;
 • Билети за корабчета;
 • Градски транспорт;
 • Допълнителна екскурзия до Согнефиорд;
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни - минус 56 лв;
 • Деца и млдежи до 17 г. в стая с 1 възрастен - минус 6 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 659 лв;
 • Целодневна екскурзия до Согнефиорд /Целодневна екскурзия до Согнефиорд – най-дългият фиорд в света и един от най-впечатляващите. Той се врязва дълбоко в сушата, достигайки до най-високата планинска верига в Норвегия – Йотунхаймен и до най-големия норвежки ледник. До фиорда се пътува с автобус по един изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по самия фиорд.Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус от Осло до Согнефиорд и обратно, разходка с корабче по фиорда и водач-придружител на български език/ - плюс 110 лв;
 • Ползване на допълнителна седалка - плюс 625 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 25 човека;
 • Необходим депозит: 30% от пакетната цена;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • Последователността на провеждането на допълнителните екскурзии се определя на място. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата;
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока;
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За посещаваните страни няма визови, санитарни и медицински изисквания.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител