Севлиево и Батошевски Манастир

Севлиево

Севлиево Севлиево е град, разположен в Централна Северна България, в област Габрово. Градът се намира в котловина, като най-ниската точка на общината е от 201 метра надморска височина. Климатът в града е умерено-континентален и се характеризира с големи температурни амплитуди през сезоните. В района на общината има добри условия за развитие на исторически, религиозен, екологичен и селски туризъм. На територита на самия град забележителностите са Градската художествена галерия, Часовниковата кула – построена през 1779 година, Къща-музей Дан Колов в с. Сенник, Статуята на Свободата и много други. Градът определено е място, което има какво да покаже на своите посетители и с какво да ги впечатли.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Сенник - Батошево - Севлиево - София

» Отпътуване на:
23.07.2022

» Цена:
39 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 23.07.2022

Престой: Еднодневна

Цена: 39 лв.

1 ден 23.07.2022 София - Севлиево - София
Отпътуване в 7:00 ч. от гр.София, по маршрут София-Севлиево.  Пристигане в  в с. Сенник, където ще посетим родната къща на Дан Колов. Ще се запознаем с бурния живот и с победите  на световноизвестния  борец, Краля на ринга. Тръгнал от малкото севлиевско село към върховете на световния спорт, Дан Колов се връща пак тук, за да остане завинаги на родна земя.
Отпътуване за с. Батошево.  Батошевския девически манастир „Въведение Богородично”  е построен  през 1657 г., по късно разграбван, опожаряван  и заличен през годините на османското владичество.  Възстановен е два века след това, през 1872 г. В църквата се съхраняват икони на Станислав Доспевски.  
Отпътуване за гр. Севлиево,  разположен предимно на левия бряг на  р. Росица,  в центъра на Севлиевската котловина. Пешеходна обиколка на града:  Часовниковата кула;  Етнографския комплекс "Дандоловите къщи" и Хаджистояновото училище,  построено през 1844г. Свободно време за разходка и обяд.
Отпътуване за средновековната крепост Хоталич.  Недалеч от съвременния град  Севлиево  са разкрити руините на ранновизантийска крепост, а през X  век българите изграждат голямото  селище Хотел,  което по-късно е получило  името Хоталич и  включвало както крепостта, така и подградие с четири квартала.  Реставрирани са  крепостна кула, три порти, крепостни стени, запазени във височина до Зм. ,  т.н.  „Болярска църква”,  други два християнски храма, средновековни къщи, стопански сгради.  От обзорната площадка се открива панорамен изглед към хълмистата местност около крепостта.
Около 16 ч отпътуване за  София. Пристигане на пл. Сточна гара вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Посещение на с. Сенник;
 • Посещение на Батошевски манастир „Въведение Богородично” ;
 • Туристическа програма в гр. Севлиево;
 • Посещение на крепостта Хоталич;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входните  такси за посещаваните обекти - около 15 лв;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. – минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100 % от пакетната цена.;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517 / 05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител