Самуилова Крепост - Петрич

Сандански

Сандански Сандански е град в Югозападна България. Първоначално, траките основали селището с името Медиус, а по-късно римското селище на мястото на днешния град се е наричало Дезудава, а през средновековието българите го нарекли Свети Врач. Един от символите на града е паметникът Спартак. Сандански се намира в област Благоевград и е административен център на община Сандански, където също така попада и град Мелник. Градът се намира в Санданско-Петричката котловина, в подножието на планината Пирин. Това е най-топлият град в България, а планинският бриз, идващ от Пирин по поречието на река Бистрица, охлажда въздуха през летните месеци. Населението му наброява малко над 28 хиляди души.
Забележителни места в града представляват манастира "Св.Св. Козма и Дамян", паметникът на Спартак, в близост са и Мелнишките скални пирамиди, Роженският манастир, Рупите и феноменът "Преподобна Стойна" в село Златолист.
В Сандански се намира единственият български парк в с пясъчни алеи и заедно с Варненската "Морска градина" е най-големият градски парк в България. В този парк е разположен и летният театър, където всяка година се провежда Фестивалът на авторска македонска песен "Пирин фолк". В околностите на Сандански се намират и най-малкият български град  Мелник, а от самият град, започва и красивата Пирин планина, в която се намира и националният парк "Пирин".

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Самуилова крепост - Петрич - София

» Отпътуване на:
16.07.2022

» Цена:
40 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 16.07.2022

Престой: Еднодневна

Цена: 40 лв.

1 ден 16.07.2022 София – Самуилова крепост – Петрич - София
Отпътуване в 07:30 ч. от гр. София. Посещение на Самуиловата крепост. Самуиловата крепост се издига на десния бряг на р. Струмешница, на 16 км западно от гр. Петрич. Самуиловата крепост е историческо място свързано с решаващата битка за съществуването на I-то българско царство. На това място се е разиграла една от най-големите трагедии в историята на българската държава. Точно тук през 1014 г. се е състояло сражение между войските на цар Самуил и император Василий II. Свободно време за снимки. Пристигане в град Петрич, един от най-старите градове по поречието на средна Струма и наследник на древно тракийско селище на племето меди. Посещение на Къща–музей "Ванга“ с постоянна изложба на над 3000 предмета – дрехи, лични вещи, снимки, подаръци от хора, на които Ванга е помагала с предсказанията си. Посещение на Петричкия манастир „Св. Петка“, разположен в северното подножие на планината Беласица. Още по турско време, местен овчар докато пасял овцете си, видял красиво сияние, идващо от къпинов храст. Сиянието било толкова силно, че то озарявало цялата околност. Приближил се овчарят и видял икона в храста, а около нея трънливи клони във формата на венец. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за античния град Хераклея Синтика, разположен в землището на с. Рупите, в южният склон на Кожух планина. В древността градът е бил център на областта Синтика, населявана от тракийското племе синти.В Хераклея Синтика всичко, което ще видите е такова, каквото са го оставили древните му обитатели. Откритията само се укрепват и консервират. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Посещение на Самуиловата крепост;
 • Туристическа програма в Петрич и Сандански;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
           - Самуилова крепост – възрастни – 2 лв., ученици и пенсионери – 1 лв.;
           - Къща-музей Ванга – възрастни 2 лв., ученици и пенсионери – 1 лв.;
           - Хераклея Синтика – възрастни – 2 лв., ученици и пенсионери – 1 лв.
 • ;Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. - минус 4 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 100 % от пакетната цена;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517 / 05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител