Речен Круиз Москва и Санкт Петербург

Санкт Петербург

Санкт Петербург  Санкт Петербург се намира в северозападната част на Русия, на мястото на което река Нева се влива във Финския залив. Климатът в града е от континентален тип с кратко и хладно лято и дълга и студена зима. Надморската височина на града е 3 метра. Населението му наброява над 5,1 млн. души.
Санкт Петербург предлага на своите посетители редица интересни забалежителности. Екатерининският дворец се намира в имението Царское село. Строителството на двореца започва през 1717 година и ззавършва през 1756 година. Стаите в него са изящно украсени като най-голям интерес от тях представлявала кехлибарената стая, която по време на Втората световна война е разграбена. През 2003 година тя е реставрирана и наново отворена. Дворецът с прекрасните му градини и като цяло имението Царско село са обявени за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО. Казанската катедрала е един от най-големите православни храмове в Русия.  Строителството й започва през 1733 година и завършва през 1737 година. Във вътрешността си, както и отвън храмът е украсен с огромни колонади и монолитни блокове от гранит. Петродворец се намира на 30 километра от Санкт Петербург и представлява огромен комплекс от градини и дворцови постройки. Идеята за построяването му е на Петър I, който искал да построи голяма постройка приличаща на довреца Версай. Дворецът Петродворец е известен също така и с многобройните си фонтани из цялата градина. Ермитажът е най-големият музей в Русия и един от най-старите в света. Музеят представя на своите посетители художествени и културно-исторически експонати. Музеят е отворен за посетители през 1852 година, в него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи. Катедралата „Искакиевски събор” е завършена през 1858 година. С нейния огромен позлатен купол тя се вижда от всяка част на града и постепенно се превръща в символ на Санкт Петербург. От 1930 година тя изпълнява функцията само на музей. Катедралата съхранява най-ценните религиозни богатства в стараната и се радва на прекрасен интериор. Тя се нарежда и на четвърто място по височина в света с нейните 101 метра. Санкт Петербург е град, който може да заплени туристите решили да го посетят с красотата на масивните храмове и дворци.

» Транспорт:
Кораб

» Продължителност:
Единадесетдневна

» Тръгване от:
Москва Русия

» Маршрут:
Москва - Углич - Горици - Кижи - Мандроги - Санкт Петербург

» Отпътуване на:
15.05.2020

» Цена:
2510 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 15.05.2020

Престой: Единадесетдневна

Цена: 2510 лв.

1 ден 15.05.2020 Москва
Настаняване в хотела след 15.00 ч.

2 ден    16.05.2020 Москва
Екскурзия с разглеждане на московското метро. Свободно време на Арбат. Трансфер и настаняване на кораба. Вечеря.

3 ден 17.05.2020 Москва
Днес ще се запознаете с руската столица. По време на панорамната обиколка ще видите улица „Ленинградская“, улица „Тверская“, Театралния пасаж, Лубянка, сградата на КГБ, Манежния площад, ще имате свободно време на Червения площад, където се намират Кремъл, катедралата Василий Блажени и първият „мол“ в Москва – ГУМ. Обяд в града. После ще посетите Кремъл. Ще видите Двореца на конгресите, Сенатския площад с Арсенала и сградата на Сената, президентската резиденция, монументите Цар Пушка и Цар Камбана, и една от катедралите на катедралния площад. Корабът отплава за Углич и вашият круиз започва. Тази вечер сте поканени на официален коктейл за добре дошли.

4 ден 18.05.2020 Углич
Това е стар руски град с хилядолетна история. Очаква ви пешеходна екскурзия до местния Кремъл с църквата на Преображение и църквата на Свети Димитър построена на мястото, където бил убит Димитри, синът на Иван Грозни.

5 ден 19.05.2020 Горици
Тази сутрин се насладете на красивата панорама. По време на организираната екскурзия от Горици ще посетите Манастира на Свети Кирил, един от най-големите и богати руски манастири от 15 – 17 век. Ще видите монашеските килии и Mузея на иконите.

6 ден 20.05.2020 Кижи
Днес ще пристигнете на остров Кижи на Онежкото езеро, където ви очаква пешеходна разходка. Кижни погост е музей на открито, включен в листата на ЮНЕСКО. Тук ще видите стара руска дървена архитектура. Ще посетите една от местните църкви и изба – традиционна дървена къща.

7 ден 21.05.2020 Мандроги
Мандроги е реконструирано старо селище, пресъздаващо традиционния начин на живот в миналото. Ще имате свободно време, за да разгледате типичните дървени къщи, различните занаятчийски изложби, магазинчетата за сувенири и музея на водката /плаща се вход/. А после сте поканени на барбекю на брега с типични руски шишове – шашлик.

8 ден 22.05.2020 Санкт Петербург
Последните дни от вашето пътешествие ще бъдат в един от най-красивите руски градове.
Ще започнете с панорамна обиколка, по време на която ще видите Смолни, Зимния дворец, Бронзовия конник, Сената, Исакиевски събор и известния булевард Невски проспект, където се намират Казанската катедрала, Гостини двор и монумента на Катерина II. Посещение на Петропавловската крепост. После обяд в местен ресторант и след него - посещение на Ермитажа - императорският Зимен дворец, изграден в бароков стил, разположен на брега на р. Нева. Музеят се създава в 1764 г. с пристигането на първата колекция творби на фламандски художници за личната колекция на Екатерина Велика. Платната били изложени в няколко зали на двореца, които получили френското название – Ермитаж. При Николай I сбирката се обогатява и се отваря за широката публика. Днес в музея се съхраняват над 3 милиона експоната, включващи исторически артефакти от цял свят, платна на Микеланджело, Рафаел, Тициан, Рембранд и Рубенс, както и голяма сбирка с творби на френските импресионисти.

9 ден 23.05.2020 Санкт Петербург
Освобождаване на кораба. Днес ще разгледате града, разхождайки се с лодка из каналите, а после ще посетите Казанската катедрала. Настаняване в хотел.

10 ден 24.05.2020 Санкт Петербург
Днешният ден е свободен и може да се включите в екскурзията до Царско село – Пушкин, където се намират двореца на Катерина с прочутата кехлибарена или двореца Петерхоф – лятна резиденция на Петър Велики, разположена на брега на Финския залив. Там ще можете да се разходите из градините, където се намира красивата водна естакада, малкия дворец Монплезир, римските фонтани. Вечерта ви предлагаме да посетите балетно представление.

11 ден 25.05.2020 Санкт Петербург
След закуска вашето пътешествие приключва.


Информация за кораб Crucelake
Речният кораб е с капацитет 248 пасажери. Разполага с 2 ресторанта, бар, театър, детски клуб, кино, сауна, сувенирен магазин, стая за гладене.

Важно:
Закуската е на шведска маса.
Обядът и вечерята се поръчват по меню.
Във връзка с времето и нивото на реките е възможно да има промени в предварителната програма.
На борда се организират различни дейности – класове с руски език, руски танци и песни, жива музика в бара, вечерни програми в театъра.
Може да има промени и в анимационната програма на борда.

Цени:
Палуба
Долна
 
Основна Средна Горна
Каюти с прозорец
Стандарт 
 
Стандарт Супериор Делукс
На човек в двойна каюта 2510 лв. 2790 лв. 3070 лв. 3450 лв.
Единична каюта - - 3320 лв. -
Дете до 12 г. с 1 възр. 1975 лв. 2170 лв. 2360 лв. 2660 лв.
3-то/4-то легло в каюта 2075 лв. - 2460 лв. -

*Единичните каюти са с 1 легло и по-малка площ.
*Третото легло може да бъде спускащо се от стената.
*Каюти Супериор и Делукс са реновирани.


Цената включва:

 • 7 нощувки със 7 закуски на борда на речния кораб Crucelake 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Москва в хотел Radisson Slavyanskaya 4* или подобен;
 • 2 нощувки с 2 закуски в Петербург в хотел Azimut 4* или подобен;
 • 4 обяда на борда, 1 обяд в ресторант в Москва, 1 обяд барбекю в Мандроги;
 • 7 вечери на борда;
 • По време на хранене са включени вода, кафе или чай;
 • 1 напитка е включена на вечеря - чаша вино, сок или малка водка;
 • На борда има кафе на самообслужване от 06.00 ч. до 19.00 ч.;
 • Пристанищни такси;
 • Капитански коктейл;
 • Всеки ден анимационна програма на борда – концерти, жива музика, игри, лекции;
 • Москва – панорамна екскурзия;
 • Москва – посещение на Кремъл;
 • Москва – екскурзия из метрото;
 • Углич – екскурзия с посещение на Кремъл и църквата Свети Димитър;
 • Горици – посещение на манастира на Свети Кирил;
 • Кижи – разглеждане Кижни погост – музей под открито небе;
 • Санкт Петербург – панорамна екскурзия с посещение на Петропавловската крепост;
 • Санкт Петербург – посещение на Ермитажа;
 • Санкт Петербург – екскурзия с лодка из каналите;
 • Посещение на Казанската катедрала;
 • Тур мениджър от агенцията;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро със ЗАД Мондиал.

Цената не включва:

 • Виза и визова услуга за Русия – плюс 150 лв.;
 • Самолетен билет и двупосочен трансфер /ще бъдат оферирани при потвърждение на пътуването/;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Напитки извън описаните в цената включва;
 • Резервиране на каюта с конкретен номер /при възможност/ – плюс 100 лв. на каюта;
 • Смяна на име по-малко от 30 дни преди датата на отпътуване – плюс 100 лв.;
 • Такса обслужване на кораба – плюс 3000 рубли /около 80 лв. към дата 22.07.2019, възможна е промяна/. Ще бъде добавена към финалната сметка на борда;
 • Слушалки по време на екскурзиите – плюс 10 лв.;
 • Има доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. настанено с 1 възрастен - минус 535 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи; 20 човека;
Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване;
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване;
При промяна в пристанищните такси и цените на горивата ще бъдете информирани, но не по-късно от 20 дни преди датата на отпътуване.

Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За пътуването се изисква виза;
 • За Русия няма санитарни и медицински изисквания.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти ,
Уважаеми партньори,

Във връзка с последните събития, свързани с разпространението на Корона вирус, от днес 30.03.2020 г. офисът на Джи Пи Травел БГ ЕООД ще продължи да работи само дистанционно.

Няма да се приемат клиенти в офиса ни на ул. Екзарх Йосиф № 30 от 30.03.2020 до края на Извънредното положение, с цел да се съхрани здравето на хората. Няма да се приемат документи на хартиен или друг траен носител и плащания в брой.

Всички екскурзии до 03.05.2020г. се отлагат до изясняване на ситуацията и овладяване на епидемията.

Апелираме към всички да проявят разум и търпение в тези трудни времена. Ние Ви уверяваме, че сме подготвили най-добрите начини за справяне със създалата се тежка ситуация, съобразно указанията на ЕС , МТ и КЗП за овладяване на кризата в туризма. Всички внесени от Вас депозити няма да се загубят, а ще бъдат компенсирани.

Можете да се свържете с нас по всяко време на служебният е-мейл:

office@gptravel.bg

И на следните телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144

Надяваме се с общи усилия да преодолеем кризисната ситуация и съвсем скоро да се върнем към незабравимите ни пътешествия.

С уважение,
Гълъбин Парушев - Управител