Почивка в Албания - Дуръс

Дуръс

Дуръс Дуръс се намира на брега на Адриатическо море. Градът е разположен в равнинен и плодороден район. Той е и най-древният град в Албания, бил е столица на страната, по време на Втората световна война. Твърди се, че градът е основан през 627 година. В днешни дни населението на града наброява над 200 000 души.
Със своята дългогодишна история град Дуръс има какво да покаже и разкаже на своите посетители. През втори век преди новата ера там е построен огромен амфитеатър, който е сред най-големите паметници на античността, запазен до наши дни. Туристите, решили да посетят града, могат да видят руини от крепостни стени, джамията Фатух, стари военни бункери. През Средновековието, по времето на управление на цар Самуил, градът попада в Български граници. Освен с исторически забележителности, за които вече споменахме, град Дуръс със своето местоположение привлича много туристи за почивка на брега на Адриатическо море.
 

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Седемдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Елбасан - Дуръс - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена от:
425 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Седемдневна

Цена от: 425 лв.

1 ден София - Елбасан - Дуръс
Тръгване от София в 06:00 ч. Преминаване на КПП Гюешево, преминаване край Скопие преминаване на КПП Кафасан. Посещение на Елбасан с разглеждане на Скампис-крепостна стена – римляните са го наричали Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх, а на турски–крепост/. Около 18 ч. пристигане на Дуръска ривиера. Настаняване в хотел 3* на морския бряг със собствен плаж. Вечеря. Нощувка.

2 ден Дуръс
Закуска. Свободно време за плаж. След обяд пешеходна обиколка на Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето на цар Симеон Велики, когато тези земи са били част от българската държава. Разглеждане на Венецианската кула, Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители /кандидатства за списъка на UNESCO/, ще видим резиденцията на крал Зогу, крайморския булевард с палмите – подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Круя и Тирана /по желание +10 евро./
Закуска. Свободно време за плаж или по желание в 9.00 ч. отпътуване за Круя. Круя е родното място на националния герой Скендербег. Градът е бил столицата на арбърийското княжество през ХV в. с владетел Скендербег – легендарната фигура на албанското средновековие. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. Отпътуване за Тирана. Туристическа програма – автобусна и пешеходна обиколка за разглеждане на Албанската столица: забележителностите на пл. Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа – „забранения град”. Свободно време за шопинг в моловете на столицата. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

4 ден Вльора и Берат /по желание +15 евро./
Закуска. Свободно време за плаж или по желание посещение на модерния град Вльора – един от най-старите градове на Албания и второто по големина пристанище. Разположен е на крайбрежието на Адриатическо и Йонийско море и е един от най-добрите курортни центрове с нови хотели и прекрасни плажове. Възможност за шопинг. Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

5 ден Дуръс
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ден Дуръс
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ден Дуръс – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за България. Пристигане в София около 23.00ч.Хотел Malvina 3*

Дати и цени:

Дата

 Цена на човек в двойна стая 

 Цена на човек в тройна стая   Цена на деца от 7г. до 12г. 
19.06–25.06.19

Stop Sale

Stop Sale

Stop Sale

25.06-01.07.19

Stop Sale

Stop Sale

Stop Sale
01.07-07.07.19

445 лв.

435 лв.

335 лв.
07.07-13.07.19

445 лв.

435 лв.

335 лв.

26.08-01.09.19

445 лв.

435 лв.

335 лв.

01.09–07.09.19

Stop Sale

Stop Sale Stop Sale
01.09-07.09.19
хотел Kamomil 3*
440 лв. - -
07.09-13.09.19 445 лв. 445 лв. 265 лв.


За повече комбинации и вариации се свържете с нас на тел: 02/441 01 44.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 6 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в района на Дуръс;
 • Туристическа програма в Елбасан и Дурас;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Екскурзия до Круя и Тирана - 10 евро;
 • Екскурзия до Влъора-и Берат - 15 евро;
 • Входни такси за забележителностите – 10 евро;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете от 7 г. до 12 г., настанено в стая с двама възрастни - минус 140 лв.


Забележки:

 • Минимален брой туристи: 35 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • При отказ на туриста от ТП по причини , които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, то внесената сума се възстановява изцяло , в срок от три работни дни , като от нея се удържат следните неустойки , в процент от стойността на ТП – до 3 месеца – внесеното капаро ; до 60 дни преди датата на пътуване – 50% ; от 29 до 16 дни – 70% ; от 15 до 8 дни – 80%; по – малко от 7 дни до началото на ТП – 100 % от пълната стойност на ТП.


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Албания няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
AppStore QR
GooglePlay QR