Парк на Танцуващите Мечки - Белица

Белица

Белица Белица е град разположен на територията на Рило-родопския масив. Градът се намира в полите на Югозападна Рила, на 170 километра отстои от столицата София. В града са разположени редица забележителности, които привличат туристите в дестинацията. Като най-известни такива са Историческият музей, в който е съхранена цялата история и култура на областта. Друга интересна забележителност е Центърът за реадаптация на танцуващи мечки. Мястото представлява център приютяващ животните и предлагащ им един живот по-близък до техния естествен начин на живот. Град Белица и околностите му са потопени в една вечна зеленина и прекрасни гори, в съчетание с някои интересни места за пощение дестинацията е едно интересно място, което не е за изпускане.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Белица - с. Добърско - Разлог - София

» Отпътуване на:
23.07.2022

» Цена:
115 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 23.07.2022

Престой: Двудневна

Цена: 115 лв.

1 ден 23.07.2022 София - Белица - с.Баня
Отпътуване в 7.00ч. по маршрут София - Белица . Около обяд пристигане в Белица. Посещение на парка на танцуващите мечки, намиращ се в местността "Адрианов чарк". В проектирането и изграждането на парка вземат участие световно признати експерти, изучаващи поведението и навиците на кафявата мечка. Днес Паркът за танцуващи мечки край Белица е един проект, бележещ траен и продължителен успех. Повече от 20 бивши танцуващи мечки живеят на площ от 120 000 кв.м., в естествени условия, които им помагат да се научат постепенно да водят нормален живот. Паркът е разделен на седем сектора, които позволяват на специалистите от "ЧЕТИРИ ЛАПИ" да отделят мечките в приятелски групи и по този начин да предотвратят евентуални спречквания за територия, като същевременно се стимулира индивидуалното им възстановяване. Почти всички животни в парка спят зимен сън – нещо, което не са можели да правят, докато са водели живот на танцуващи мечки. Това е един изключително добър знак за техния прогрес. Свободно време за разглеждане на парка. Отпътуване за с. Баня. Настаняване в хотела. Вечеря Нощувка.

2 ден 24.07.2022 с. Баня - с. Добърско - Разлог - София
Закуска. Отпътуване за Добърско. Село Добърско става все по-известно сред туристите. Причината не е единствено старинната черква "Св. св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която е част от Стоте национални туристически обекта и е под егидата на ЮНЕСКО. Посетителите са привлечени и от легендата за чудодейната сила на селището. Твърди се, че част от ослепените при битката в Беласица, 1014 г. войници на Самуил се заселват в Добърско. Това се дължало на факта, че тук намерили облекчение от лечебната вода на аязмото. Отпътуване за Разлог. Разглеждане на града, който е разположен в ридовете на Пирин и Рила планина. Разлог впечатлява туристите с  планинския си въздух, чудесната природа, многобройните фонтани в града и вкусните гозби. Атмосферата е добре подправена с характерния за местността диалект, който привлича със своята уникалност. Свободно време за обяд.Отпътуване за София. Пристигане на пл. Сточна гара вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на с. Баня / Разлог /;
  • Туристическа програма в Добърско, Разлог и Белица;
  • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаваните обекти:
            - Църква Св.Теодор Тирон и Св.Теодор Стратилат - 6 лв.
  • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

  • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни -  минус 20 лв.
Доплащане:
  • Настаняване в единична стая - плюс 30 лв.

Забележки:

  • Минимален брой туристи: 40 човека ;
  • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
  • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
  • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
  • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517 / 05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".


КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител