Одрин - Александруполис - Ивайловград

Александруполис

Александруполис Александруполис е град намиращ се на северния бряг на Егейско море. Градът е разположен в подножието на планина Овчарица и историческата област Западна Тракия. Надморската височина на града е 11 метра. Населението му наброява приблизително 50 000 души.
Забелжителностите, които посетителите на града могат да посетят са Фарът, който е втори по големина в цяла Европа и превърнал се в символ на града. Катедралният храм „Свети Николай” е построен в началото на XX век и представлява интерес за много туристи, заради чудотворната икона съхранваща се там. Александруполис предоставя на своите гости възможността да посетят множество музеи като Историко-етнографския, Етнологическия, Църковния музей на Тракия и Музея по природна история.  Плажните ивици са задължителни при посещението на града било то през деня за плаж или вечерта в някои от приятните барове. Забележителностите около града са резервата Делтата на река Марица, в който живеят редки видове птици и растения. Също така и дейставщият женски манастир в селото Макри. Александруполис е една дестинация, която предоставя на туристите си редица забележителности и красиви плажове.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Тридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Одрин - Ивайловград - Александруполис - Ивайловград - Мезек - Хасково - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
195 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Тридневна

Цена: 195 лв.

1 ден 02.07.2021 София - ГКПП "Капитан Андреево" - Одрин - ГКПП "Ипсала" - Ивайловград
Отпътуване от гр.София в 06:00 ч. в посока Пловдив - Капитан Андреево - Одрин. Пристигане преди обяд в гр. Одрин - втората османска столица след Бурса, известна като града на пехливаните и плодородието. Градът е основан  от  римския император Адриан под името Адрианопол. През  вековете  е попадал под властта на българи, кръстоносци, турци, гърци и руснаци. По-късно за столица на Османската империя е избран Истанбул и Одрин  се  превръща  в живописна  провинция. Туристическа програма: Посещение на  втората по големина джамия в Турция "Селимие", шедьовър на прочутия архитект Мимар Синан, с красиви мраморни резби и керамични мозайки и с най-високите минарета в страната; посещение  на българската църква "Св. Св. Константин и Елена”. Шопинг на борсата за перилни препарати и на известния Петък пазар, където се предлага голямо разнообразие на стоки за бита на приемливи цени. Свободно време за разходка и обяд. В 16:00 ч. отпътуване през ГКПП Ипсала за Ивайловград. Пристигане в хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден 03.07.2021 Ивайловград - Александруполис - Ивайловград
Закуска. 08:00 ч. отпътуване за Гърция през  ГКПП Ивайловград–Кипринос. Посещение на град  Димотика (Дидимотихо).  Съвременният град е разположен  край двете исторически възвишения Кале и Хагия Петра, откъдето идва гръцкото име  Дидимотейхон - двойната крепост, а  заселилите се тук българи съкращават на Димотика. Наричат града „жива обсерватория на балканската култура”, защото пази следи от траки, българи, ромеи, османци, гърци. Тук са родени двама византийски императори и султан Баязид ­­II, тук са възстановени олимпийските игри през далечната 1332 година, тук е първата европейска столица на Османската империя. Туристическа програма: разглеждане на стените на средновековната крепост,  джамията на султан Баязид,  Оруч паша хамам - една от най-старите съхранени турски бани в Европа.  Отпътуване за  Александруполис, известен още като Дедеагач, в превод от турски „старо дърво“. Съществува легенда, че името му идва от вековен дъб, под чиято сянка обичал да подрямва един дядо, местен жител. Александруполис е сравнително нов град, възникнал през 1850 г. като рибарско селище, разположен на северния бряг на Егейско море само на няколко километра от устието на река Марица (Еврос). Малкото рибарско селце през ХІХ в, днес е туристически и пристанищен център. Туристическа програма: фарът от 1880 г., изграден от френска компания – символ на града и втори по големина в света, с височина 27 м, ; катедралният храм „Свети Николай“ с чудотворната икона; Историко-етнографският музей. Свободно време за разходка край морето и обяд в някое от многобройните заведения, където се предлагат  морски деликатеси и  бялото вино рецина, чийто „откривател” е роден в Александруполис.  Връщане обратно в Ивайловград. Вечеря. Нощувка.

3 ден 04.07.2021 Ивайловград - Мезек - Хасково - София
Закуска. Отпътуване за тракийската гробница край село Мезек, в подножието на Източните Родопи, на около 10 км от Свиленград. По пътя кратък престой за обяд в Хасково. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел*** в района на Ивайловград;
 • Туристическа програма в Одрин, Димотика, Александруполис, Ивайловград;
 • Посещение на гробницата в Мезек;
 • Всички гранични и магистрални такси;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗД "Евроинс"АД с асистанс с покритие 5000 евро включено покритие COVID -19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти по желание – около 10 лв.;
 • PCR тест;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с  двама възрастни - минус 40 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 50 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Турция и Гърция  няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002968/05.11.2020 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител