Лещен, Гоце Делчев и Хаджидимово

Гоце Делчев

Гоце Делчев Гоце Делчев се намира в Югозападна България. Градът е разположен в област Благоевград. През самия град минава Неврокопска река, която е приток на Места. Площта, която градът заема е близо 22 кв. км. Надморската височина, на която се намира Гоце Делчев е 540 м. Населението на Гоце Делчев наброява близо 21 000 души.
Община Гоце Делчев предлага на своите посетители, както множество черкви и няколко манастира, така и много красива природа. В целия район на Гоце Делчев броят на черквите е 35 като 4 от тях се намират в самия град. Църквата „Свети архангел Михаил” е известна със своите стари царски двери, богато украсените с дърворезба тавани и 70 икони от 1881 година. В църквата „Успение Богородично” също е известна с интересната дърворезба по дверите и венчилката от икони изрисувани от представители на Банската художествена школа. В района на града също има и много места, на които любителите на природните забележителности могат да се насладаят. Край брега на Делчевска река, която се намира в близост до града се намира забележителността  Чинарбей. На близо 1.5 км. западно от Гоце Делчев се намират и вековните кестенови дървета Близнаците. Рибарникът край река Места, намираща се на около 3 километра от град Гоце Делчев привлича туристи с многбройни атрактивни занимания и специализиран рибен ресторант. Градът и околността благоприятсват развитието на религиозен и познавателен туризъм.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Лещен - Гоце Делчев - Хаджидимово - София

» Отпътуване на:
02.07.2022
20.08.2022

» Цена:
140 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 02.07.2022

Престой: Двудневна

Цена: 140 лв.

1 ден 02.07.2022 София – Лещен - Гоце Делчев
Отпътуване в 7:00 ч. по маршрута за село Лещен, разположено в Западните Родопи, архитектурен резерват с добре запазени възрожденски къщи и предпочитано място за снимки на филми и музикални клипове. В свободното време ще имате възможност да се разходите по калдъръмените улички, да почуствате атмосферата на националния дух и традиция, да посетите Глинената къща, да опитате вкусно местно ястие в някогашното Килийно училище, превърнато в привлекателна кръчма, да релаксирате и да се насладите на красивата природа. Отпътуване за Гоце Делчев. Преди да влезем в града ще направим малко отклонение към село Гърмен. Тук се намират останките от Никополис ад Нестум – единственият античен римски град на територията на Родопите. Основан е през 106 год. от император Траян в чест на победата му над даките. Името му в превод означава Град на победата при река Места.  Към момента е разкрита малка част от селището –  крепостни стени с 8 кули, терми, жилищни сгради. Пристигане в Гоце Делчев. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в града. Вечеря. Нощувка.

2 ден 03.07.2022 Гоце Делчев - Хаджидимово – София
Закуска.Разходка в центъра на Гоце Делчев, град, разположен в подножието на Среден Пирин, наследник на древния Никополис ад Нестум. Старото име на града е Неврокоп, турският аналог на Никопол. Възрожденският архитектурен  комплекс на Рифат бей следосвобожденскитесгради в старата централна частизанаятчийските работилнички ни връщат в отминали години.  Град Гоце Делчев е център на Неврокопската митрополия, която обхваща цяла Благоевградска област. Тук е и седалището на Неврокопския митрополит.  Интересни са   църквите в града  -  "Св.архангел Михаил" (1811 г.), забележителна със старите царски двери в иконостасната композицияи "Успение Богородично" (1838 г.) смайсторска дърворезба от  Банската художествена школа.  Отпътуванее за гр. Хаджидимово. Градчето е разположено близо до границата с Гърция в долината на р. Места. Тук се намира манастирът „Св.  Георги Победоносец“, интересен с историята си и с чудотворната икона на свети Георги от втората половина на XVIII век,  оцеляла в три пожара, изпепелили манастира. В днешния си вид светата обител  съществува от 1864 год, и е една от най-големите в в Югозападна България. В непосредствена близост до манастира има изграден голям  атрактивен зоокът, в който животните се разхождат свободно. Максимално близо до естествената си среда тук живеят сърни, елени, кози, пауни, зайци. Свикнали с човешкото присъствие, те не се страхуват и се оставят да бъдат галени. Свободно време за обяд. Отпътуване за София. Кратка почивка за фотопауза на Предела, седловината, разделяща Пирин и Рила, с небвероятни гледки към двете планини. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Гоце Делчев;
 • Туристическа програма в Лещен, Гоце Делчев и Хаджидимово;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
         - Никополис ад Нестум – 2 лв, ученици 1 лв
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка- Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете до 11,99 г. в стая с двама възрастни – минус 15 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 30 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след датата на връщане.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003517 / 05.11.2021 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител