Круиз из Русия През Септември

Санкт Петербург

Санкт Петербург  Санкт Петербург се намира в северозападната част на Русия, на мястото на което река Нева се влива във Финския залив. Климатът в града е от континентален тип с кратко и хладно лято и дълга и студена зима. Надморската височина на града е 3 метра. Населението му наброява над 5,1 млн. души.
Санкт Петербург предлага на своите посетители редица интересни забалежителности. Екатерининският дворец се намира в имението Царское село. Строителството на двореца започва през 1717 година и ззавършва през 1756 година. Стаите в него са изящно украсени като най-голям интерес от тях представлявала кехлибарената стая, която по време на Втората световна война е разграбена. През 2003 година тя е реставрирана и наново отворена. Дворецът с прекрасните му градини и като цяло имението Царско село са обявени за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО. Казанската катедрала е един от най-големите православни храмове в Русия.  Строителството й започва през 1733 година и завършва през 1737 година. Във вътрешността си, както и отвън храмът е украсен с огромни колонади и монолитни блокове от гранит. Петродворец се намира на 30 километра от Санкт Петербург и представлява огромен комплекс от градини и дворцови постройки. Идеята за построяването му е на Петър I, който искал да построи голяма постройка приличаща на довреца Версай. Дворецът Петродворец е известен също така и с многобройните си фонтани из цялата градина. Ермитажът е най-големият музей в Русия и един от най-старите в света. Музеят представя на своите посетители художествени и културно-исторически експонати. Музеят е отворен за посетители през 1852 година, в него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи. Катедралата „Искакиевски събор” е завършена през 1858 година. С нейния огромен позлатен купол тя се вижда от всяка част на града и постепенно се превръща в символ на Санкт Петербург. От 1930 година тя изпълнява функцията само на музей. Катедралата съхранява най-ценните религиозни богатства в стараната и се радва на прекрасен интериор. Тя се нарежда и на четвърто място по височина в света с нейните 101 метра. Санкт Петербург е град, който може да заплени туристите решили да го посетят с красотата на масивните храмове и дворци.

» Транспорт:
Кораб

» Продължителност:
Единадесетдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
Санкт Петербург - Мандроги - Кижи - Горици - Углич - Москва

» Отпътуване на:
17.09.2020

» Цена:
2650 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 17.09.2020

Престой: Единадесетдневна

Цена: 2650 лв.

1 ден 17.09.2020 Санкт Петербург
Настаняване в хотела след 15.00 ч.

2 ден 18.09.2020 Санкт Петербург
Днес ще разгледате града, разхождайки се с лодка из каналите, а после ще посетите Казанската катедрала.

3 ден 19.09.2020 Санкт Петербург
Днешният ден е свободен и може да се включите в екскурзията до Царско село – Пушкин, където се намират двореца на Катерина с прочутата кехлибарена или двореца Петерхоф – лятна резиденция на Петър Велики, разположена на брега на Финския залив. Там ще можете да се разходите из градините, където се намира красивата водна естакада, малкия дворец Монплезир, римските фонтани. Вечерта ви предлагаме да посетите балетно представление. Трансфер и настаняване на круизния кораб.

4 ден 20.09.2020 Санкт Петербург
Панорамна обиколка, по време на която ще видите Смолни, Зимния дворец, Бронзовия конник, Сената, Исакиевски събор и известния булевард Невски проспект, където се намират Казанската катедрала, Гостини двор и монумента на Катерина II. Посещение на Петропавловската крепост. После обяд в местен ресторант и след него посещение на Ермитажа – императорският Зимен дворец, изграден в бароков стил, разположен на брега на р. Нева. Музеят се създава в 1764 г. с пристигането на първата колекция творби на фламандски художници за личната колекция на Екатерина Велика. Платната били изложени в няколко зали на двореца, които получили френското название – Ермитаж. При Николай I сбирката се обогатява и се отваря за широката публика. Днес в музея се съхраняват над 3 милиона експоната, включващи исторически артефакти от цял свят, платна на Микеланджело, Рафаел, Тициан, Рембранд и Рубенс, както и голяма сбирка с творби на френските импресионисти.

5 ден 21.09.2020 Мандроги
Мандроги е реконструирано старо селище, пресъздаващо традиционния начин на живот в миналото. Ще имате свободно време, за да разгледате типичните дървени къщи, различните занаятчийски изложби, магазинчетата за сувенири и музея на водката /плаща се вход/. А после сте поканени на барбекю на брега с типични руски шишове – шашлик.

6 ден 22.09.2020 Кижи
Днес ще спрете на остров Кижи на Онежкото езеро, където ви очаква пешеходна разходка. Кижни погост е музей на открито, включен в листата на ЮНЕСКО. Ще видите стара руска дървена архитектура. Ще посетите една от местните църкви и изба – традиционна дървена къща.

7 ден 23.09.2020 Горици
По време на днешната екскурзия ще посетите Манастира на Свети Кирил, един от най-големите и богати руски манастири от 15 – 17 век. Ще видите монашеските килии и Mузея на иконите.

8 ден 24.09.2020 Углич
Углич е стар руски град с хилядолетна история. Очаква ви пешеходна екскурзия до местния Кремъл с църквата на Преображение и църквата на Свети Димитър построена на мястото, където е убит Димитри, синът на Иван Грозни.

9 ден 25.09.2020 Москва
Панорамна екскурзия – улица Ленинградския, улица Тверская, сградата на КГБ, свободно време на Червения площад, където се намират Кремъл, катедралата Василий Блажени и първият „мол“ в Москва – ГУМ. Посещение на Кремъл. Ще видите Двореца на конгресите, Сенатския площад с Арсенала и сградата на Сената, президентската резиденция, Цар Пушка, Цар Камбана и една от катедралите на катедралния площад. Срещу доплащане може да посетите и богатата сбирка на Оръжейната палата или катедралата Христос Спасителя, която се намира недалеч от Кремъл.

10 ден 26.09.2020 Москва
Освобождаване на кораба и трансфер до хотела. Екскурзия с разглеждане на московското метро. Свободно време на Арбат.

11 ден 27.09.2020 Москва
След закуска вашето речно приключение приключва.

CRUCELAKE
Речният кораб е с капацитет 248 пасажери. Разполага с 2 ресторанта, бар, театър, детски клуб, кино, сауна, сувенирен магазин, стая за гладене.

Корабът разполага с:
 • Тройна/Четворна каюта на долна палуба /Каютите имат 2 разделени легла долу и 2 спускащи се над тях. Те разполагат с баня и тоалетна, гардероб, климатик, хладилник, радио и телевизор, сешоар. Каютите са с прозорец, който не се отваря/;
 • Стандартна двойна каюта на основна или средна палуба /Каютите са с 2 отделни легла, баня и тоалетна, климатик, гардероб, хладилник, радио и телевизор, сешоар. Каютите са с панорамен прозорец, който се отваря/;
 • Единична каюта на средна или горна палуба /Каютите са с 1 легло, баня и тоалетна, климатик, гардероб, хладилник, радио и телевизор, сешоар. Разполагат с панорамен прозорец, който се отваря/;
 • Единична каюта с балкон на горна палуба /Каютите са с 1 легло, баня с душ кабина, климатик, гардероб, хладилник, радио и телевизор, сешоар и кресло. Разполагат и с двуетажно легло за втори човек. Каютите имат собствен балкон/;
 • Каюта Делукс с прозорец на горна палуба /Каютите са с 2 легла, които могат да са отделни или събрани в едно голямо. Банята е с душ кабина. Разполагат с климатик, 2 нощни шкафчета, сейф, масичка с 2 кресла, хладилник, радио и телевизор, сешоар, както и тоалетни принадлежности, халати за баня и чехли. Има 2 панорамни прозореца/;
 • Каюта Делукс с балкон на горна палуба /Каютите са с 2 легла, които могат да са отделни или събрани в едно голямо и диван или 2 кресла и собствен балкон. Банята е с душ кабина. Каютите разполага с климатик, 2 нощни шкафчета, сейф, масичка, хладилник, радио и телевизор, сешоар, тоалетни принадлежности, халати за баня и чехли/;
 • Джуниър суит с балкон на горна палуба /Каютите е с 2 отделни легла или 1 двойно и разтегателен диван, и собствен балкон. Банята е с душ кабина. Има климатик, 2 нощни шкафчета, кресло, хладилник, сейф, радио и телевизор, сешоар, тоалетни принадлежности, халати за баня и чехли/;
 • Супериорна каюта на средна палуба /Каютите са с 2 отделни легла и панорамен прозорец. Баните са с душ. В каютата има гардероб, климатик, хладилник, радио и телевизор, сешоар. *Реновирани каюти/.
Цени за резервации до 29.02.2020 г.
*Публикуваните в сайта цени са промоционални и са валидни до 29.02.2020 г. или до изчерпване на наличния брой помещения, на промоционална цена!
 Палуба  Долна   Основна   Средна   Горна   Горна 
  Каюти с прозорец   Стандарт   Стандарт   Супериор   Делукс   Делукс с балкон 
  На човек в двойна каюта  2650 лв. 2930 лв. 3210 лв.  3590 лв.   3870 лв. 
 Единична каюта  - - 3460 лв. - -
  Дете до 12 г. с 1 възрастен  2070 лв. 2270 лв. 2465 лв.  2760 лв.   2955 лв. 
   3-то/4-то легло в каюта     2170 лв. - 2565 лв. 3155 лв.  3155 лв. 

За повече комбинации и вариации се свържете с нас на тел: 02/441 01 44; 02/441 00 21; 02/441 01 51.

Цената включва:

 • 7 нощувки със 7 закуски на борда на речния кораб Crucelake 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Москва в хотел Radisson Slavyanskaya 4* или подобен;
 • 2 нощувки с 2 закуски в Петербург в хотел Azimut 4* или подобен;
 • 4 обяда на борда, 1 обяд в ресторант в Петербург, 1 обяд барбекю в Мандроги;
 • 7 вечери на борда;
 • По време на хранене са включени вода, кафе или чай;
 • 1 напитка е включена на вечеря - чаша вино, сок или малка водка;
 • На борда има кафе на самообслужване от 06.00 ч. до 19.00 ч.;
 • Пристанищни такси;
 • Капитански коктейл;
 • Всеки ден анимационна програма на борда – концерти, жива музика, игри, лекции;
 • Москва – панорамна екскурзия;
 • Москва – посещение на Кремъл;
 • Москва – екскурзия из метрото;
 • Углич – екскурзия с посещение на Кремъл и църквата Свети Димитър;
 • Горици – посещение на манастира на Свети Кирил;
 • Кижи – разглеждане Кижни погост – музей под открито небе;
 • Санкт Петербург – панорамна екскурзия с посещение на Петропавловската крепост;
 • Санкт Петербург – посещение на Ермитажа;
 • Санкт Петербург – екскурзия с лодка из каналите;
 • Посещение на Казанската катедрала;
 • Тур мениджър от агенцията;
 • Медицинска застраховка с покритие 50 000 евро със ЗАД Мондиал.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Горивна такса - 34 лв;
 • Виза и визова услуга за Русия – 150 лв;
 • Самолетен билет и двупосочен трансфер /ще бъдат оферирани при потвърждение на пътуването/;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Напитки извън описаните в цената включва;
 • Такса обслужване на кораба – 3000 рубли /около 80 лв. към дата 22.07.2019, възможна е промяна/. Ще бъде добавена към финалната сметка на борда;
 • Резервиране на каюта с конкретен номер /при възможност/ – 100 лв. на каюта;
 • Смяна на име по-малко от 30 дни преди датата на отпътуване – 100 лв;
 • Бакшиши към персонала на кораба – препоръчителна сума 7 евро на човек, на нощ;
 • Тур гид система по време на екскурзиите - 10 лв;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица, над 65 г. - 30 лв;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 20 човека;
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване;
 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията;
 • Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване;
 • Единичните каюти са с 1 легло и по-малка площ;
 • Третото легло може да бъде спускащо се от стената;
 • Каюти Супериор и Делукс са реновирани;
 • Закуската е на шведска маса;
 • Обядът и вечерята се поръчват по меню;
 • Във връзка с времето и нивото на реките е възможно да има промени в предварителната програма;
 • На борда се организират различни дейности – класове с руски език, руски танци и песни, жива музика в бара, вечерни програми в театъра;
 • Може да има промени и в анимационната програма на борда;
 • При промяна в пристанищните такси и цените на горивата ще бъдете информирани, но не по-късно от 20 дни преди датата на отпътуване.
Полезна информация
Необходими документи:
 • За пътуването до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца;
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното;
 • За пътуването не са необходими ваксинации.
ПОДОБНИ ПРОГРАМИ
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти ,
Уважаеми партньори,

Във връзка с последните събития, свързани с разпространението на Корона вирус, от днес 30.03.2020 г. офисът на Джи Пи Травел БГ ЕООД ще продължи да работи само дистанционно.

Няма да се приемат клиенти в офиса ни на ул. Екзарх Йосиф № 30 от 30.03.2020 до края на Извънредното положение, с цел да се съхрани здравето на хората. Няма да се приемат документи на хартиен или друг траен носител и плащания в брой.

Всички екскурзии до 03.05.2020г. се отлагат до изясняване на ситуацията и овладяване на епидемията.

Апелираме към всички да проявят разум и търпение в тези трудни времена. Ние Ви уверяваме, че сме подготвили най-добрите начини за справяне със създалата се тежка ситуация, съобразно указанията на ЕС , МТ и КЗП за овладяване на кризата в туризма. Всички внесени от Вас депозити няма да се загубят, а ще бъдат компенсирани.

Можете да се свържете с нас по всяко време на служебният е-мейл:

office@gptravel.bg

И на следните телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144

Надяваме се с общи усилия да преодолеем кризисната ситуация и съвсем скоро да се върнем към незабравимите ни пътешествия.

С уважение,
Гълъбин Парушев - Управител