Коледни Базари в Загреб

Загреб

Загреб Загреб (Аграм през австро-унгарския период) е столицата, както и най-големият град на Хърватия. Наброяващ почти 800 хиляди души, градът е разположен в северозападната част на държавата покрай бреговете на река Сава. Обединява в едно политическо, икономическо и научно развитие, както и съчетава култура и забавление. Именно затова е и едно от най-посещаваните места в Източна Европа. Загреб се дели на Стар (Горен) и Модерен (Долен) град, които се срещат около площада "Бен Йелачич" и са свързани чрез фуникуляр. Горният град е дом на Парламента, няколко министерства, Президентството на републиката, Държавната Сметна палата и някои интересни църкви и музеи. Всички тези сгради, включително и катедралата "Света Богородица" са били реставрирани след голямо земетресение през 1880 година. Тук се намира също и улица "Ткалчичева", чиито две страни са препълнени с кафенета и местни жители. Модерния град пък е обсипан с паркове, ресторанти и театри. Още места, които си заслужава да се посетят са : църквата "Свети Марк", най-големият парк на дестинацията "Максимир", някогашния вход на града - Каменната порта, чиято статуя на Дева Мария се смята , че притежава чудодейни сили и музея "Мимара" с над 3500 произведения на изкуството. Други по-важни музеи са Археологическият, Музеят на съвременното изкуство и Музеят на разбитите сърца. В никакъв случай не трябва да пропускаме и Ботаническата градина с нейните 10 хиляди вида растения, датираща още от 1890 година. Важно е да се отбележи също и че по проектите на едни и същи хора са строени сградите на Националния театър в Загреб и Народния теарът в София, а именно австрийските архитекти Хелмер и Фелнер. Може да се каже , че града е най-малко пренаселен през лятото, когато местните хора отиват на почивка на морето и затова тогава е най-подходящото време за посещение; тогава също падат и най-много дъждове. Казват, че атмосферата на Загреб е опияняваща - може би заради спокойствието и очарованието на каменните улички , осветени с газови фенери и че определено е място, което си заслужава да се посети поне няколко пъти.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Загреб – Вараждин – Загреб – София

» Отпътуване на:
17.12.2020

» Цена:
365 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 17.12.2020

Престой: Четиридневна

Цена: 365 лв.

1 ден 17.12.2020 София - Загреб
Отпътуване от София в 6.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут София - Белград - Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден 18.12.2020 Загреб
Закуска. Пешеходна обиколка в старата част на Загреб: централният площад „Бан Йосип Йелачич“, Старият град със средновековните квартали Каптол и Градец; катедралата „Възнесение Богородично“; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата „Св. Марко“; Парламентът. Свободно време за посещение на коледните базари, шопинг или посещение на някои от многобройните музеи и галерии в хърватската столица. Нощувка.

3 ден 19.12.2020 Загреб – Вараждин – Загреб
Закуска. Свободно време за посещение на коледните базари, шопинг или посещение на някои от многобройните галерии и музеи в Загреб (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание екскурзия до Вараждин: пешеходна разходка и свободно време във Вараждин, един от най-добре запазените барокови градове на Хърватия. Връщане в Загреб. Нощувка.

4 ден 20.12.2020 Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“).

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Laguna" *** (или подобен) в Загреб;
 • Пешеходна разходка в Загреб;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Вечери;
 • Екскурзия до Вараждин;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт: билетите за дневния градски транспорт в Загреб са на цена от 10 HRK, за нощния - 15 HRK. Обичайно по време на коледните базари, през уикенда градският транспорт в Загреб е безплатен;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Ученици и студенти - минус 10 лв.;
 • Допълнително легло в двойна стая (дете до 11 години) - минус 50 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 140 лв.;
 • Екскурзия до Вараждин, при минимум 17 записани туристи - плюс 40 лв.;
 • Ползване на двойна седалка от един турист - плюс 119 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 24 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.;
 • Часово време: България 12 ч. Хърватия, Сърбия 11 ч.;
 • Валутен курс: 1 евро = 7,6 хърватски куни;
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Хърватия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100002303/05.11.2019 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител