Гуча 2023 - Голямото Балканско надсвирване

Гуча

Гуча Гуча е село в областта Шумадия, разположено в западната част на Сърбия. Разстоянието между София и Гуча е около 350 километра.
Селото е известно най-вече с Драгачевския събор, провеждащ се в Гуча като тогава там се събират хиляди трубачи, готови да веселят жителите и посетителите на селцето. Районът на селото пък се слави с прооизводството на сливи - в началото на 20 век именно от там е била и половината от световна продукция на плода.
Село Гуча е едно интересно населено място, съдържащо в себе си всички отличителни черти на сръбската култура.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Чачак - Овчар баня - Андричград - Дървен град - Златибор - Гуча - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
300 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Четиридневна

Цена: 300 лв.

1 ден 11.08.2023 София – Пирот - Ниш - Крушевац - Кралево - Чачак
Отпътуване от паркинга пред Национален стадион В.Левски в 6:00 ч. по маршрут София – Пирот - Ниш - Крушевац - Кралево - Чачак /около 340 км./ Пристигане в Чачак около обяд. Кратък престой в централната част на града, посещение на 800 годишната църква "Свето Възнесение" и градския музей с богата историческа и етнографска сбирка. Свободно време за обяд и разходка в центъра, съхранил интересна архитектура и добри места за хапване. След обяд – пътуване през Овчаро - кабларската клисура, наричана още "Сръбският Атон". Носи името си от планинските масиви, които разсичат река Западна Морава - Овчар и Каблар. Дължината на пролома е около 20 км. и се характеризира със стръмни брегове и живопистни речни меандри. Между XII и XIV век тук е имало около 300 манастира, в наши дни са запазени само 12. Тук се намира и сръбският спа курорт Овчар баня с минерални води от 35 - 38 градуса. Пътят ни минава през живописната клисура с прекрасна панорама покрай река Западна Морава. Отпътуване за град Пожега и настаняване в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

2 ден 12.08.2023 Вишеград - Дървен град - Мечавник - Гуча
Закуска. Свободно време в хотела или по желание екскурзия в света на Емир Кустурица и неговите емблематични градове - Андричград и Дървен град. След закуска отпътуваме за Вишеград в Босна и Херцеговина през планина Мокра гора. Разглеждане на Вишеград и моста на Дрина, известен още като Моста на Мехмед паша Соколович. Векове наред той е символ на всичко, което свързва света и го прави едно цяло, в случая на хората от двете страни на реката - сърби и бошняци. Посещение на Каменния град, второто голямо творение на известния сръбски режисьор Емир Кустурица. Мястото е известно като Андричград на името на любимия на Кустурица писател Иво Андрич, прославил града с известния си роман "Мостът на Дрина". Отпътуване за Сърбия. По пътя ще посетим и Дървен град, известен още като Мечавник. /Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е 300 метра по наклон и се изминава пешоходно, препоръчителни са удобни обувки/. Настаняване в хотела. Свободно време за вечеря или по желание трансфер до Гуча и посещение на финала на надсвирването на стадиона. Късно през нощта отпътуване от Гуча и настаняване в хотела. Нощувка.

3 ден 13.08.2023 Мокра гора - Златибор - Гуча
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Мокра гора. Там ще имате възможност да се насладите на едно пътуване като в миналото с влака „Носталгия” по трасето на Шарганската осмица.  Около обяд  отпътуване за Златибор - топ планински курорт в Сърбия. Курортната местност е известна с лековития си въздух, който има ефект на спа процедура, тъй като на това място се срещат планинските и морските въздушни маси. Курорта Златибор е един прекрасен курорт, с борови гори наоколо, кокетни къщички, няколко хотела, красиво езеро, в което има различни забавления (водни колела, лодки, детски балони).  Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Гуча, за участие в последният ден на фестивала, който ще ни предложи много изненади, пъстри сергии, димящи скари и концерти на победителите в надсвирването. Отпътуване за България късно вечерта след заключителният концерт на звездите.

4 ден 14.08.2023 Гуча - София
Нощен преход. Пристигане в София на сутринта.


Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел „Пожега“3 * ;
 • Посещение на град Чачак;
 • Посещение на курорта Златибор;
 • Посещение на фестивала в Гуча;
 • Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 5000 евро с покритие за Ковид-19;
 • Пътни и магистрални такси;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Екскурзия до Андричград и Дървен град - 30 лв.;
 • Трансфер до Гуча в събота вечер - 20 лв.;
 • Входната такса в Дървен град –  250 динара;
 • Билет за влака Носталгия – Шарганската осмица – 900 динара /двупосочно/, деца от 6 до 14 год. - 450 динара /заявява се предварително в България/;
 • Разходи от личен характер;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни - минус 80 лв.
 • Трети възрастен настанен в тройна стая - минус 30 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 50 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. – плюс 5 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 35 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
 • Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 15 дни преди началото на екскурзията;
 • Екскурзиите по желание се осъществяват при минимален брой от 20 записани туристи;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.
 • За Сърбия и Босна и Херцеговина няма визови, санитарни и медицински изисквания.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004104 / 05.11.2022 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител