Гергьовден в Златоград

Кърджали

Кърджали Кърджали е разположен в югоизточната част на България. Климатът в града се влияе от Средиземнорието, като се характеризира с топла и мека зима и горещо лято. Надморската височина в града е 290 метра. През града минава река Арда. Населението му наброява почти 77 000 души.
Районът на град Кърджали се характеризира с множество природни и културни забележителности. Може би една от най-известните такива е Арехологическият комплекс „Перперикон” като най-ранните следи от човешко присъстиве там датират от IV хилодялоетие пр. н. е. След това по време не бронзовта епоха там започва оформянето на комплекс, изграждан с векове и запазен до наши дни. Тракийското светилище край село Татул е скален масив, представляващ комплекс от два саркофага, олтар и триметров кладенец. Светилището е създадено в края и началото на IV хил. пр. Хр. В районът също може да се насладите на множество скални образувания и пещери. Дяволският мост представлява също много посещаван и интересен обект в района на града, създаден през Късното средновековие, за да свързва района на Тракийската низина с Беломорието. В самия град може да се насладите и на няколко музея, като най-интересен от тях е историческият. Кърджали и районът около града са изпълнени с множество забележителности, които привличат все повече туристи.

» Транспорт:
Автобус

» Продължителност:
Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Пловдив - Златоград - Кърджали - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

» Цена:
99 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!

Престой: Двудневна

Цена: 99 лв.

1 ден 05.05.2019 София - Златоград - Кърджали
Тръгване от гр. София в 7:00 ч. по маршрут София – Пловдив – Златоград. Пристигане в гр. Златоград. Посещение на "Етнографски ареален комплекс – Златоград" – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и възможност да опитате прясно сварено кафе на пясък, да посетите най-старата църква в Родопите – "Успение Богородично", построена през 1834 г. и сградата на най-старата поща в  България. Включване в празника на "Гергьовден", който се превърна в ежегодна традиция. Тук ще се насладите на редица фолклорни групи, които ще огласят града до късно вечерта. Отпътуване за Кърджали. Настаняване в хотел ***  в района на гр. Кърджали. Вечеря с DJ-парти. Нощувка.

2 ден 06.05.2019 Кърджали – София
Закуска. Посещение на храмовия комплекс "Успение Богородично", изграден и стопанисван от отец Боян Саръев. В манастира се намира и частица от кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф. Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Отпътуване за природната забележителност Вкаменената сватба (Каменна сватба), намираща се  на около 4 км. източно от гр. Кърджали. Скалните образувания достигат височина до 10 м. и са разположени на площ от 50 дка. Според научните хипотези, Каменната сватба е започнала формирането си преди 40 милиона години вследствие на подводна вулканична дейност. По-късно, след като морето се оттеглило, скалите били изложени на ерозия и така са се оформили днешните образувания. Различни минерали в скалата са причина и за разнообразните цветове и нюанси. А каква е легендата за този феномен, ще научите на място. Отпътуване за гр. София следобяд. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел ***  в района на Кърджали;
 • Туристическа програма в Злагоград;
 • Туристическа програма в Кърджали;
 • Посещение на Каменна сватба;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Туристическа застраховка на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
                   - Етнографски ареален комплекс – Златоград – 3 лв.; 
          
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Настаняване на дете до 5,99 г. в стая с двама възрастни /без допълнително легло/ – безплатно;
 • Настаняване на дете от 6 до 11,99 г. в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

Доплащане:                                
 • Настаняване в единична стая – плюс 20 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Удобни обувки за разходката на Каменна сватба;
 • Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата в зависимост от организацията на празника;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ
нов офис