Австралия - Сидни и Мелбърн

Сидни

Сидни Сидни е най-големият и най-старият град в Австралия. Намира се в югоизточната част на страната в щата Нов Южен Уелс с излаз на Тихия океан и има площ от 12 хил. кв. км. Населението му е над 4 млн. души и се наблюдава голямо разнообразие от етноси и култури. Градът има благоприятен климат - субтропичен с топло лято и мека зима.
Сидни е основан от британски заселници през 1788 г. като наказателна колония и е първото британско селище в Австралия. По онова време градът е бил заселен от няколко хиляди аборигени, голяма част от които обаче в последствие умират от тежка епидемия.
Днес Сидни е най-големият търговски, културен и финансов център в страната. Тук се намира и най-стария и голям университет в Австралия - Университетът Сидни. Операта на Сидни, открита през 1973 г. и  Харбър Бридж пък биват определяни като символи на града. Освен тях голям интерес представляват Чайнатаун, Ботаническата градина, търговския център, зоопарк Таронга и др.
Плажовете там се считат за едни от най-красивите в света, най-популярният сред които е Бондай Бийч, намиращ се на около 7 км. от централния квартал. Парковете също не отстъпват по красота - с тяхната отличка поддръжка те привличат местните и  туристите, които искат да си починат на сянка или просто да се разходят.
С топъл мек климат, модерна архитектура и невероятно красиви гледки Сидни може да се нарече перфектния град.

» Транспорт:
Самолет

» Продължителност:
Десетдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Доха – Сидни – Сините планини – Сидни – Мелбърн – Големия океански път - Мелбърн - Филип Айлънд – Мелбърн – Доха – София

» Отпътуване на:
10.05.2023
07.06.2023
21.06.2023
19.07.2023
16.08.2023

» Цена:
5284 лв.

РЕЗЕРВИРАЙ ЗАПИТВАНЕ ОТПЕЧАТАЙ
ПРОГРАМА

Дата: 10.05.2023

Престой: Десетдневна

Цена: 5284 лв.

1ден София – Доха - Сидни
Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 12:25 ч. за Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане в 18:15 ч. на летището в Доха. Отпътуване за Сидни в 20:20 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways".

2 ден Сидни
Пристигане в 18:55 ч. на летището в Сидни - най-старият и най-големият град в Австралия и столица на щата Нов Южен Уелс, обявен за един от най-красивите градове в света, благодарение на топлия климат, пристанището си, красивото крайбрежие и градския живот. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Travelodge Sydney" **** (или подобен). Нощувка.

3 ден Сидни
Закуска. Панорамна обиколка на Сидни: историческата част на града, известна с прозвището си "Скалите", разположена на южния бряг на пристанището в Сидни, популярна туристическа зона с невероятна гледка към моста Харбър, с разнообразие от сувенирни и занаятчийски магазини, както и много тематични и исторически пъбове; Операта - открита на 20 октомври 1973 г., една от най-модерните и емблематични сгради в света и най-посещавания туристически обект в Австралия; мостът "Харбър" - най-големият мост в Сидни, открит на 19 март 1932 г.; "стола на г-жа Маккуайьр" - скала изрязана във формата на пейка, специално направен за съпругата на губернатор Маккуайьр, за да може да наблюдава пристанището на Сидни; световно известният плаж "Бонди Бийч" - плажна ивица, дълга около километър, един от най-посещаваните плажове през цялата година; скалната формация, известна с прозвището "дупката" със спиращи дъха гледки към Тасманово море. Свободно време - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. По желание криуз с вечеря – Captain`s Club Dinner Cruise (без включени напитки) (с продължителност от 19:00 ч. до 21:30 ч.). Нощувка.

4 ден Сидни - Сините планини
Закуска. Свободно време в Сидни - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание целодневна екскурзия "Сините планини" - красива и величествена природна местност, включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, с над един милион хектара скали, непокътнати храсталаци, дълбоки каньони и буйни гори. Името на тези планини идва от синкавата мъгла, дължаща се на капчиците масло от листата на евкалиптовите дървета, които ги покриват. Местността представлява висока равнина от пясъчник и е предпочитано място за любителите на планинските изживявания. По време на екскурзията се стига до Ехо Пойнт, най-доброто място за разглеждане и наблюдение на известната скална формация "Трите сестри". Пътуването продължава до Синик уърълд, където можете да станете свидетели на необятността на Сините планини и да се възползвате от една от допълнителните атракции - "Сийник скайуей", която предлага единствената разходка с гондоли в Австралия на 300 м. височина над каньона или "Сийник рейлуей", което педставлява спускане със зъбчата железница по наклон от 52 градуса (влакчето и гондолата се заплащат допълнително на място). Посещение на малкото градче Леура. Обяд. Следобед посещение на природния парка "Федърдейл", където може да видите коали, кенгурута, вомбати и динго. Връщане в Сидни около 17:00 ч. като се минава през предградието Хоумбуш, мястото, където са проведени Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. Нощувка.

5 ден Сидни – Мелбърн
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището. Отпътуване за Мелбърн в 13:00 ч. Пристигане в 14:35 ч. на летището в Мелбърн. Трансфер до хотел "Batman's Hill on Collins" **** (или подобен). Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

6 ден Мелбърн
Закуска. Панорамна обиколка на Мелбърн - смятан за търговската столица на Австралия, градът и околните предградия са дом на модерни търговски центрове и бутикови магазини с марки и продукти от световна класа: емблематичната зала за крикет в Мелбърн (MCG), която е домакин на срещите по австралийски футбол и мястото, където е създаден т.нар. тестов криект; Род Лейвър Арена, където се провежда Откритото първенство по тенис в Австралия; Албърт парк, където се намира пистата Гран При на Формула 17; величествената сграда на Парламента - най-голямата сграда от 19-ти век в Австралия, чието изграждане започва през 1855 г. и продължава на етапи до 1929 г. и която се счита за един от най-добрите примери за архитектура от този период навсякъде по света; пазарът на Кралица Виктория - единственият оцелял пазар от 19-ти век, който е най-големият пазар на открито в южното полукълбо; градините "Фицрой "- разположени са на площ от 26 хектара и са високо ценени заради тяхното историческо и градинарско значение, а в сърцето на градините се намира къщата на капитан Кук; Мемориалният паметник в чест на загиналите австралийски войници през Първата световна война, един от най-големите паметници в страната и най-известната забележителност на Мелбърн. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

7 ден Мелбърн – Големия океански път
Закуска. Свободно време в Мелбърн - необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна екскурзия по Големия океански път - един от най-живописните крайбрежни пътища с възможност да се насладите на красивата крайбрежна ивица със сурови и стръмни варовикови скали, широки плажове с бели пясъци и зашеметяващи горски пейзажи. Всеки километър на Големия океански път предоставя уникални гледки. Екскурзията минава покрай огромните скални късове "Дванайсетте апостола", които се издигат от Южния океан. Възможност за разходка по дъсчените пешеходни пътеки по крайбрежието, за да се насладите на пейзажа от различните наблюдателни платформи. Екскурзията продължава към великолепното ждрело Лох Ард, кръстено на корабокруширалия клипер Лох Ард, който в нощта на 1 юни 1878 г. се разбива в скалите и 52-ма души намират смъртта си тук. Обяд в местен ресторант в Аполо Бей. Посещение на националния парк Порт Кембъл, за да се запознаете с трагичната история на над 5 кораба, корабокруширали край това скалисто крайбрежие. Най-коварният участък от крайбрежето е района на скалните късове "Дванадесетте апостоли", поради което тази част от крайбрежието е известна още като "брегът на корабокрушенеца". Пътуването продължава до останките на т.нар. Лондонски мост - скално образувание под формата на арка, образувано в резултат на постоянната ерозия, чиято част откъм брега през 1990 г. се срутва внезапно. Връщане в Мелбърн. Нощувка.

8 ден Мелбърн – Филип Айлънд
Закуска. Свободно време в Мелбърн - необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна ексурзия "Филип Айлънд". По пътя за остров Филип ще можете да видите коали, да храните кенгуру, да видите папагали и други животни. Посещение на остров Чърчил - едно пътешествие назад във времето с възможност да се насладите на спокойната атмосфера на острова. Посещение на Центъра за опазване на коалите, където ще имате възможност да ги видите от близо в естествената им среда. На остров Филип ще имате възможност да наблюдавате и един наистина уникален спектакъл – т.н. "парад на пингвините", по време на който, всяка привечер при здрач, пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните хралупи в пясъчните дюни. Остров Филип е резерват на австралийска фауна, което го прави много специално място. Връщане обратно в Мелбърн. Нощувка.

9 ден Мелбърн – Доха
Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 22:30 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways".

10 ден Доха – София
Пристигане на летището в Доха в 05:15 ч. сутринта. Отпътуване за България в 06:55 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Доха - Сидни и Мелбърн - Доха - София с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг на авиокомапния "Qatar Airways";
 • Самолетен билет за вътрешен полет Сидни - Мелбърн с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 23 кг на авиокомпания "Virgin Australia";
 • Всички описани в програмата трансфери;
 • 3 нощувки в хотел "Travelodge Sydney" *** или подобен в Сидни;
 • 4 нощувки със закуски в хотел "Batman's Hill on Collins" **** (или подобен) в Мелбърн;
 • Панорамна обиколка на Сидни с местен екскурзовод;
 • Панорамна обиколка на Мелбърн с местен екскурзовод;
 • Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език;
 • Мед. застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс, с покритие 30 000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Круиз с вечеря "Captain`s Club Dinner Cruise" (без включени напитки) (около 2 часа);
 • Целодневна екскурзия "Сините планини" с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия по "Големия океански път" с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия "Филип Айлънд" (без включен обяд);
 • Бакшиши (2 AUD на турист на ден за екскурзовода и 1 AUD на турист на ден за шофьора);
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.


Отстъпки:

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 1009 лв;
 • Криуз с вечеря – Captain`s Club Dinner Cruise (без включени напитки) (с включен трансфер от/до хотела) на турист при минимум 10 записани туристи - плюс 356 лв;
 • Целоднвена екскурзия "Сините планини" с включена входна такса за природния парк "Федърдейл" и обяд (без включени напитки) на турист при минимум 10 записани туристи - плюс 350 лв;
 • Целодневна екскурзия по Големия океански път с включена входна такса за национален парк "Порт Кембъл" и обяд (без включени напитки) на турист при минимум 10 записани туристи - плюс 446 лв.;
 • Целодневна ексурзия "Филип Айлънд" с включена входна такса за Парада на пингвините, Центъра за опазване на коалите и остров Чърчил на турист при минимум 10 записани туристи - плюс 426 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 15 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
 • Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване;
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси;
 • При промяна на валутния курс с повече от 5% и/или на цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока;
 • Часово време: София – 12 ч.; Австралия- +7 ч;
 • Местна валута: Австралийски долар;
 • Валутен курс: 1 € = 1,61 AUD; 1 $ = 1,44 AUD;
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Полезна информация
Необходими документи:
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Подробна визова информация можете да откриете на сайта на Департамента по имиграция и гранична защита на Австралия на адрес http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1. Сайтът предоставя възможност за електронно подаване на заявления за визи. Визови такси Визовите такси са между 135 и 365 австралийски долара в зависимост от вида виза, като за някои видове визи за дългосрочен престой достигат 550 долара. Визите eVisitor (подклас 651) и Electronic Travel Authority (подклас 601) са безплатни;
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчителни имунизации: хепатит А.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004104 / 05.11.2022 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

КОМЕНТАРИ
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ


Уважаеми клиенти,

Считано от днес 14.05.2020г. възстановяваме работата на офиса със следното работно време:

от 9:00 до 12:00
от 12:00 до 12:30 - задължителна дезинфекция на офиса
от 12:30 до 18:00

В офиса е въведен специален пропусквателен режим за посещение на не повече от двама души.

В офиса няма да се допускат посетители без ЛПС / задължително маска, препоръчително ръкавици /.

Преди да посетите офиса за повече информация, моля да използвате познатите ви телефони:

0877 736 167
0889 316 800
02 441 0 144
02 441 0 021
02 441 0 025

или познатият Ви имейл:

office@gptravel.bg

Благодарим за проявеното доверие и търпение.

Гълъбин Парушев - Управител