ТърсенеНамерете ни във Facebook

Южна Корея и Япония – Древни Традиции и Високи Технологии

» Транспорт: Самолет

» Тринадесетдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Истанбул - Сеул – Андонг – Куенджу - Пусан - Осака – Киото -Токио - Хаконе – Фуджи - Нико - Токио - Истанбул - София

» Отпътуване на:
20.05.2018

» Цена:
3120 €

РЕЗЕРВИРАЙ
ЗАПИТВАНЕ
Принтирай
ПРОГРАМА

Дата: 20.05.2018

Престой: Тринадесетдневна

Цена: 3120 €

1 ден София - Истанбул
Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.

2 ден Истанбул - Сеул
Излитане от Истанбул в 02:29 ч. за Сеул. Кацане в Сеул в 17:35 ч. местни време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за релакс и освежаване. Вечерта ще се разходим до местен традиционен ресторант за вечеря. Връщане в хотела и нощувка.

3 ден Сеул
Закуска. Днешния ден ще посетим кралския дворец Changdeokgung, който е втората кралска вила, построена след двореца Гионгбукгунг през 1398 г. Това е главният дворец на много царе на династията Хосеон и е най-добре запазеният от петте останали царски двореца Хосеон. Дворцовите площадки се състоят от обществен дворец, сграда за кралско семейство и задна градина. Известно като място за почивка на царете, задната градина се гордее с гигантско дърво, което е на повече от 300 години, малко езерце и павилион. В този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Продължаваме обиколката си с Националния музей - дворец на Корея. Историята на музея започва през 1909 г., когато император Сунджон го основава. Колекцията на музея в двореца Чхангенгун и колекция от Японския държавен музей, основан през периода на окупация, са основните експонати тук. Открит е като самостоятелен музей през 1945 г., когато Южна Корея става независима. Следва разходка по улицата на художниците и приложните занаяти Инса-донг – известна с многобройните си галерии с картини, изделия на майсторите на традиционно корейско изкуство и антики. Завършваме деня си с прекрасна гледка над вечерен Сеул от телевизионната кула Soul N-Tower. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

4 ден Сеул – Андонг – Куенджу
Закуска. Ранно отпътуване към живописното градче Андонг (240 км от Сеул – 5 часа), люлка на корейското конфуцианство. Андонг се смята за духовното средище на Корея и основата на корейската културна традиция. Учението на китайския философ Конфуций навлиза в Корея още в началото на новата ера и с течение на столетията става водещо в  корейския светоглед. Посещение на традиционното етнографско селище Хахое (ЮНЕСКО) – градче от времето на Династия Чосун (1392-1910) и класическо Конфуцианско селище.  След обяд се насочваме към езерото Anapji  в Националния парк Куенджу. Езерото е създадено по заповед на крал Мунму през 674 година и е било част от дворцовия комплекс на древната Сила (57 г. пр.н.е. - 935 г) . Разположено е в края на двореца Банволсеонг, в централната част на града. С овална форма е - 200 м от изток на запад и на 180 м от север на юг. Три малки острова по средата правят гледката още по-красива. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

5 ден Кенджу – Пусан
Закуска и посешение на храма Булгукса, известен като шедьовър на будисткото изкуство. Храмът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и основно светилище на ордена Джоге. По време на златната епоха на кралство Сила, в него са се съхранявали най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751г., отпечатани върху черничеви свитъци, кото могат да се видят и до днес.  На територията на комплекса има 7 национални съкровища, които ни въздействат с красота, спокойствие и усещане за святост. Продължаваме обиколката си с Националния музей на Кенджу, и парка Тимули с кралските гробниците на династията Сила. Следва посещение на будисткия храм Хедонг Йонггунг, построен през 1376 г. от учителя, известен като Наонг по време на династията Горео. Храмовият комплекс е голям и един от малкото в Корея е разположен на брега на морето. По този начин, в комбинация с близостта до плажа Haeundae и източната част на Бусан, храмът е популярен сред туристи. Продължаваме с парка Йонгдусан заемащ 69 хил. кв. метра. В парка се намират кулата на Пусан, градската художествена галерия - Йонгдусан, както и на Аквариума Пусан. По желание изкачване до обсерваторията в кулата. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

6 ден Пусан - Осака
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака - „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Кацане в Осака ранния следобяд. Следва посрещане от местната фирма-партньор и свободно време за обяд. Започваме обиколката на града с  Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II СВ. Продължаваме със сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. В края на деня ще се разходим по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Настаняваме се в хотела. Нощувка.

7 ден Киото
Закуска и среща в лобито с местния екскурзовод. Започваме деня с посещение на прекрасните бамбукови градини в Арашияма. Арашияма e красив туристически район в западните покрайнини на Киото, който става популярна дестинация, през периода Хейан (794-1185), когато благородници започват да посещават района, за да се насладят на естествената красота на природата. Следваща спирка е мостът Тогецу-кьо – част от наследството на Киото от повече от четиристотин години. Дървеният мост обхваща река Кацура и често присъства в историческите филми за Япония. Популярно място е за вечеря, особено с местно уловения пресен шаран. Също така мостът е важно място за просвещение на местните деца. Облечени в традиционни кимона младите момчета и момичета първо получават благословение в местния храм и след това си проправят път през моста. Поверието гласи, че пътя по моста трябва да бъде изминат без да се връщат назад и ако някой игнорира тази препоръка, цял живот ще има лош късмет и ще носи такъв на близките си. Следва свободно време за обяд и посещение на Кинкаку-джи (на японски 金閣寺) или още известен като Златния павилион е дзен будистки храм и един от най-известните храмове в Япония, който е проектиран като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион, създава прекрасната градина през 1394 г. и прекарва остатъка от живота си тук. Част е от храма Рокуон-джи. Градинският комплекс е отличен образец на градински дизайн от периода Муромачи,смятан за класическа епоха на японския градински дизайн. Продължаваме обиколката си със Замъка Ниджо - построен от шогун Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа сила. Вечерта завършваме с разходка из старинния квартал Гион - района на гейшите представящи традиционните японски изкуства - икебана, чаена церемония и др. Връщане в хотела и нощувка.

8 ден Киото - Токио
Закуска. Среща в лобито на хотела с местния екскурзовод за обиколка на втората столица на Япония (794-1868 г.) Започваме с Императорският дворец в Киото - бившият управляващ дворец на императора в Япония. Продължаваме с Кийомидзу-дера - независим будистки храм в източно Киото. Кийомидзу са най-старите храмове на Япония, намиращи се до старата японска столица, която е изключително богата на исторически ценности. Навръщане минаване по две от най-привлекателните улици на Киото Саннен-кака и Нинден-дка. Представляват две леко наклонени алеи, водещи надолу от храма Киомизу-дера към Нене-не-Мичи Лейн. Следва свободно време за обяд и трансфер до гарата в Киото, за да се качим на влака-стрела за Токио. Пристигане на гара Шинагава, посрещане и настаняване в хотела. Нощувка.

9 ден Токио
След закуска се отправяме към старата част на града с най-старият будистки храма Асакуса Сенсоджи (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Продължаваме с шопинг аркадата Накамисе и свободно време за обяд. Продължаванме с парка Уено с прекрасни пейзажи и природни гледки следван от Империал Палас Плаза, който е основната резиденция на императора на Япония. Императорския дворец е разположен в сърцето на големия парк в района Чийода. Дворецът е заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди и старинни мостове свързват сушата с двореца. Състои се от няколко сгради, включително главния дворец, частните резиденции на императорското семейство, архив, музей и административни офиси. Завършваме обиколката си с разходка по търговската улица Гинза. Връщане в хотела и нощувка.

10 ден Токио – Нико – Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО). Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн - великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон - един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка. Връщане в хотела и нощувка.

11 ден Tокио – Фуджи – Хаконе – Токио
Закуска. Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Посещение центъра на Фуджи и ако метереологичните условия позволяват ще се изкачим до 5-та спирка към върха (2305м.) с прекрасен изглед към околностите. Следва пътуване към Хаконе. Сободно време за обяд. Разходка с пиратска лодка по езерото Аши, изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към долината Овакудани, езерото Аши, Фуджи, Футато и други планини на полуостров Изу. Връщане в хотела в Токио и нощувка.

12 ден Токио - Истанбул
Закуска и посещение на Мейджи Шрин – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса”, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен. Следва разходка из Шинджуку – известен квартал в Токио, основен търговски и административен център, в който се намират най-натоварената железопътна гара в света, сградата на Токийското правителство и административния център на града. Продължаваме с обсерваторията в сградата на правителството. Високата 243-метрова сграда има две кули и всяка от тях разполага с обсерватория на височина от 202 метра. Преди построяването на Midtown Tower през 2007, това беше най-високата сграда в града. Завършваме с новата туристическа атракция на Токио – модерният квартал Одайба, част от който е мостът Rainbow, DiverCity Tokyo Plaza, сградата на Fuji TV Decks Tokyo Beach и Водния град Одайба. Следва трансфер до международното летище в Токио в 18:00 ч и полет за Истанбул в 22:20 ч.

13 ден Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 05:15 ч. Следва полет за София в 07:50 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул - София с включени такси и багаж;
 • Летищни такси 482 евро (към 11.09.2017 и подлежат на потвърждение към датата на издаване);
 • Всички трансфери по програмата със самостпятелен частен автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Сеул - Center Mark hotel 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Куенджу - The K-Hotel, Gyeongju 3* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Бусан - Ibis Hotel Haeundae 3* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Киото - Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* или подобен;
 • 4 нощувки със закуски в Токио;
 • 4 обяда в Южна Кореа;
 • Целодневен тур на Токио;
 • Целодневен тур на Нико;
 • Билет за Шинкансен - влака стрела от Киото до Хаконе;
 • Целодневна обиколка на Киото;
 • Oбиколка на Осака;
 • Посещение на 5‘та станция на планината Фуджи и нац. парк Хаконе-Изу;
 • Входни такси за всички посещавани обекти;
 • Водач –екскурзовод на български език, пътуващ с групата през цялото време от София;
 • Водач-екскурзовод на английски език през цялото време в Южна Кореа и Япония;
 • Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 15 000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши /по желание/ - 40-50 евро на човек за цялото пътуване;
 • Напитки по време на храненията;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 345 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 20 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
 • Офертата е калкулирана при курс на долара към лева 1,75 лева = 1 щ.долар и курс на йената към долара 1000 jpy = 9.1210 щ.долари. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс;
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Международен паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За посещаваните страни няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ