ТърсенеНамерете ни във Facebook

Вълшебна Коледа в Охрид

» Транспорт: Автобус

» Четиридневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
СОФИЯ - СКОПИЕ - ОХРИД - БИТОЛЯ - СОФИЯ

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
205 лв.

ЗАПИТВАНЕ
Принтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Четиридневна

Цена: 205 лв.

1 ден: 24.12.2015 СОФИЯ – СКОПИЕ
Отпътуване от София в 7:30 ч., Перник в 8:30 ч., от Кюстендил в 9:30 ч. по маршрут Гюешево - Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие и посещение на площад „Македония” с паметника на Александър Велики, Триумфалната арка, дома-музей на Майка Тереза, Каменният мост, който е символ на града, стария квартал Вароша със скопската чаршия, крепостта Скопско кале и църквата „Св. Спас” със саркофага на Гоце Делчев, също и музеите на ВМРО и холокоста. Свободно време. Настаняване. Нощувка.

2 ден: 25.12.2015 СКОПИЕ – ЕЗЕРОТО „МАТКА” – ОХРИД
Закуска. Отпътуване за Охрид. Посещение на каньона Матка по пътя. Именно там е създадено най-старото изкуствено езеро в Македония, до което се издига, строеният по поръчка на брата на Крали Марко, манастир Св. Андрей. Пристигане в Охрид следобяд. Пешеходна разходка с местен ексурзовод и посещение на църквата „Св. Богородица Перивлепта”, която е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, поради своята автентична архитектура и стенописи. Посещение на Самуиловта крепост, църквата „Св. Пантелеймон”, в която се съхраняват мощите на Св. Климент Охрдиски. Църквата „Св. Йоан”, намираща се на висока скала, от която се открива прекрасна гледка към езерото и града. Църквата „Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил. Посещение на античния театър и градската чаршия. Настаняване. Традиционна македонска вечер с жива музика и богато меню, по желание. Нощувка.

3 ден: 26.12.2015 ОХРИД – ЗАЛИВЪТ НА КОСТИТЕ – МАНАСТИРЪТ „СВЕТИ НАУМ” – СТРУГА – ВЕВЧАНИ
Закуска. Автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира „Св. Наум”, по желание. Заливът на костите представлява археологически обект с музей, посветен на древните хора, живели край водите на езерото преди повече от 4000 години. Манастирът, основан от Св. Наум Охридски, чието име носи сега е разположен на 27 километра от Охрид, на брега на Охридското езеро. Разходка в комплекса с местен ексурзовод и посещение на църквата „Св. Архангели” с гроба на Св. Наум, парка на охридските извори и параклиса „Св. Петка”. Свободно време в парка на охридските извори. Връщане в Охрид.
Следобяд екскурзия до град Струга и Вевчани, по желание. Пешеходна разходка в Струга покрай река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън). Свободно време на стружката чаршия. Посещение на Вевчани – столицата на хумора в Македония. Градът представлява архитектурен резерват, разположен в подножието на планината Ябланица северно от град Струга. Свободно време в парка на Вевчанските извори. Връщане в Охрид. Нощувка.

4 ден: 27.12.2015 ОХРИД – БИТОЛЯ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка и посещение на часовниковата кула (Саат кула), Широк сокак, църквата „Св. Димитър”, построена през 1830 година на мястото на малък едноименен параклис. Свободно време в Битоля. Посещение на античния град „Хераклея Линкестис”, по желание. Важен стратегически град, основан от Филип Македонски и получил своето име в чест на митологичния гръцки герой Херакъл. Отпътуване за България в 12:30 ч. Пристигане в София на площад „Александър Невски” вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Ambasador" *** / "Sun" *** (или подобен) в Скопие;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* ("Klimetica" *** или подобен) на Охридската ривиера;
 • Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
 • Туристическа програма в Скопие, Охрид, каньона Матка и Битоля;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум";
 • Екскурзия до Струга и Вевчани;
 • Посещение на античния град Хераклея Линкестис;
 • Традиционна македонска вечер с музика и танци;
 • Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие, за манастира "Св. Андрей" в Матка (60 MKD), за църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD) в Охрид;
 • Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Трансфер Пловдив-София на 24.12.2015 г. (гарантиран при мин. 10 заявили туристи);
 • Трансфер София-Пловдив на 27.12.2015 г. вечерта (гарантиран при мин. 10 заявили туристи).

Отстъпки:

·        Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители 20 лв.
·        Ученици и студенти 5 лв.


Забележки:

 • Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Доплащане за единична стая + 75 лева.
Полезна информация:

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Места на отпътуване: Перник - бензиностанция ЕКО на Скоростната магистрала; Кюстендил - бензиностанция Петрол на околовръстния път (бившата Теди Сим).
Валутен курс: 1 евро = 61,50 македонски денара.
Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
 
·         МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
·         ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Допълнителни услуги:

Автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум" и обиколка на комплекса с местен екскурзовод (без включена входна такса за манастира и комплекса Залив на костите), при минимум 14 записани туристи 12 лв.
Автобусна екскурзия до град Струга и Вевчани, при минимум 8 записани туристи 12 лв.
 
Посещение на античния град Хераклея Линкестис (с включена входна такса и беседа от местен екскурзовод) при минимум 5 записани туристи 10 лв.
Традиционна македонска вечер с жива музика и танци (богато меню с чаша ракия или вино на човек, други напитки се заплащат допълнително), при минимум 6 записани туристи 30 лв.
 
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! 0 лв.
Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса! 0 лв.
 
Ползване на двойна седалка от един турист 65 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая 40 лв.
 
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая 25 лв.
   

КОМЕНТАРИ