ТърсенеНамерете ни във Facebook

Уикенд в Букурещ

» Транспорт: Автобус

» Двудневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Русе - Букурещ - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
129 лв.

ЗАПИТВАНЕ
ПринтерПринтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Двудневна

Цена: 129 лв.

1 ден 07.05.2016 София - Русе - Букурещ
Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион Васил Левски по маршрут София – Русе – Букурещ. Пристигане в столицата на Румъния, известна още като „Малкия Париж”. Панорамна автобусна обиколка на града: Площад „Унири”, Университетският площад, площад „Виктория” (на Победата) и площада на Революцията; Фото-пауза пред Парламента (Дворецът на народите) – втората по големина административна сграда в света, след Пентагона; Патриаршията (катедралата) и Църквата с мощите на Св. Димитър Басарбовски, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война, Булевардът на посолствата, Атенеума – най-голямата концертна зала в Румъния, наричана още „храм на музиката”. Свободно време в града.  Ще имате възможността да се разходите в старата историческа част на града – Княжеската църква, останки от княжеския дворец, крепостта Букурещ, дала името на града, Манук хан, улица Габровени, Смърдан, Липскани, да посетят Природонаучния музей, Ботаническата градина на Букурещ или Двореца на народите. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден 08.05.2016 Букурещ - София
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в града или по желание допълнителна екскурзия, която включва посещение на замъка Могошая и „Музея на селото” (при минимум 25 записани туристи). Замъка Могошая е разположен на около 15 км от града. Разглеждане на замъка и неговата градина, построен в края на 17-ти и началото на 18-ти век в типичния за румънското Възраждане стил Бранковяну и разходка сред неговите красиви градини. След разглеждането на замъка се отпътува към Музеят на селото.Той е най-големият музей на открито в Европа, разположен е в парка „Херастрау” край едноименното езеро. В него са представени над 300 традиционни сгради от всички краища на Румъния – селски къщи, хамбари, дървени църкви, мелници. В 14:00 ч. отпътуване към България. Пристигане в София на стадион „Васил Левски” късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 1 нощувка със закуска тип бюфет в хотел Ibis Gara de Nord *** или подобен;
 • Водач по време на пътуването;
 • Панорамна обиколка на Букурещ.

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка на ЗАД "Армеец", с покритие 5000 евро за лица до 65 г. – 2лв; от 66 г. до 79 г. – 3лв. Лица над 79 г. не се застраховат!;
 • Палата на парламента – 25 RON(Стандартен тур);
 • Входна такса за замъка Могошоара – 5 RON (около 2.20 лв.);
 • Входни такси за музея на селото – 10 RON (около 4.40 лв.) – за възрастни; 5 RON (около 2.20 лв.) – за пенсионери;
 • Входните такси на музеите, църкви и посещавани обекти;
 • Екскурзия до музея на селото и двореца Бранковян в Могошая (при минимум 25 записани туристи, без включени входни такси) – 20 лв. на човек.

Забележки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35;
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;        
 • Работно време на замъка Могошоая – 10:00 – 17:30ч.;
 • Работно време на Музея на Селото – 10:00 – 18:00ч.

Необходими документи:
 • за лица над 18 год. – валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;
 • за лица под 14 год. – валиден задграничен паспорт. 
Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане.
Туристическата агенция си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153070000031/05.11.2015 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
КОМЕНТАРИ