ТърсенеНамерете ни във Facebook

Майски Празници в Прага

» Транспорт: Самолет

» Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София - Прага - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
809 лв.

ЗАПИТВАНЕ
ПринтерПринтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Петдневна

Цена: 809 лв.

1 ден 04.05.2018 София - Прага
Сбор на летище София в 08.30 ч. за полет в 10:20 ч. Пристигане на летище Прага в 11:15 ч. Посрещане и трансфер до хотела - много добър 4-звезден хотел, в близост до МОЛ, с 3 ресторанта, СПА център, на спирка на метро. Оставяне на багажа за съхранение в хотела.
БОНУС: Трансфер до центъра на града за пешеходна обзорна обиколка на Прага (включена в цената).
По желание: Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 ч. Нощувка.

2 ден 05.05.2018 Прага
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Карлови Вари. Нощувка.

3 ден 06.05.2018 Прага
Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия до Кутна Хора с местен екскурзовод на български език. Нощувка.

4 ден 07.05.2018 Прага
Закуска. Свободно време или Вечеря круиз по р. Вълтава от 19.00 ч. Нощувка.

5 ден 08.05.2018 Прага - София
Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 12:10 ч. Пристигане в София в 15:00 ч.


Цени за ранно записване до 15.02.2018 г.

Дата На Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен
на доп. легло
Дете до 11.99 г. в
стая с двама възрастни
04.05.2018 809 лв. 1157 лв. 743 лв. 420 лв.


Допълнителни екскурзии:

Пешеходна обзорна обиколка на Прага (включена в цената):
По време на обиколката се разглеждат: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. Самостоятелно връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Обиколката трае около 3-3.5 часа, с местен екскурзовод на български език.

Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма:
Вечерята е в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 ч. и включва: 5 ястия, неограничена консумация на вино, бира и безалкохолно и програма - танци, музика, рицарски двубои и не включва транспорт.

Полудневна екскурзия до Кутна Хора:
Отпътуване около 09.00 ч. от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристиганее в Кутна Хора, град-обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, който процъфтява в миналото, благодарение на сребърните мини и се превръща във втория най-важен град след Прага в Кралство Бохемия. По време на екскурзията ще видите всички важни средновековни и барокови паметници, като бившия Централен кралски монетен двор, внушителния интериор на Катедралата „Св. Барбара“, както и костницата, известна със сложната си декорация от човешки кости. Връщане в хотела около 15.00 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани. Входната такса се заплаща отделно 7.5 евро.

Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език:
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. През Карлови Вари минават и се сливат две реки – Охре и Тепла. Карлови Вари е най-големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър. В продължение на векове градът е любимо място на световни знаменитости – като се почне от целокупния европейски нобилитет някога и се стигне до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал и император на Свещената римска империя Карл IV. На територията му днес се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора. В рамките на курорта е и едно от най-старите и красиви голф игрища на Централна Европа. Създадено е още през 1904 г. и обявено за championship course, на което се играят престижни международни голф турнири. Привлекателно го прави не само величествената природа наоколо, но и фактът, че е само на 120 километра от столицата Прага. В Карлови Вари можете да опитате и популярният чешки ликьор – бехеровка.
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани. Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входни такси по желание извън програмата.

Вечеря-круиз по р. Вълтава:
Вечерята продължава около 3 ч.; вечеря на бюфет, аперитив, музика на живо.

Цената включва:

 • Самолетен билет за директен полет София – Прага – София с АК Bulgaria Air и включени летищни такси;
 • Включен чекиран багаж до 23 кг.;
 • 4 нощувки със закуски в хотел **** в района на Прага (при настаняване се изисква гаранционен депозит от 100 €, които се възстановяват при напускане на хотела);
 • Посрещане и трансфери летище – хотел – летище;
 • Полудневна обзорна пешеходна обиколка на Прага с местен професионален екскурзовод на български език;
 • Слушалки по време на екскурзионната програма в Прага;
 • Мед. застраховка с покритие 5000 евро (на човек за лица до 65 г.).

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии - заявяват се и се заплащат от България, предварително;
 • Разходи за градски транспорт;
 • Мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица над 65 г. - 8 лв.
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11.99 г. в стая с двама възрастни - минус 389 лв.
 • Трети възрастен на доп. легло - минус 66 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая - плюс 348 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 20 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
 • Анулационни срокове: Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването; При анулация по-малко от 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка в размер на:
  ако направената анулация е от 45 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 30% от пакетната цена на пътуването, но не по-малко от размера на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма; ако направената анулация е от 30 до 21 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването; ако направената анулация е 21 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
 • При промяна на летищните такси от Авиокомпанията, същите подлежат на доплащане;
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България;
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи.


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Чехия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
КОМЕНТАРИ