Търсене



Намерете ни във Facebook

Дубровник - Магията на Адриатика

» Транспорт: Автобус

» Петдневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
София – Котор – Дубровник – Будва - София

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
325 лв.

ЗАПИТВАНЕ
Принтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Петдневна

Цена: 325 лв.

1 ден София – Котор – Дубровник
Отпътуване от Перник в 18.00 ч.  от София 19.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия и Черна гора.

2 ден Будва - Котор - Дубровник
Пристигане в Будва в 8.00 ч.- град, разположен на адриатическото крайбрежие на Черна гора. Населението на града е от почти 11 хил. жители. Бреговата ивица около Будва се нарича Будванска ривиера и се намира в централното крайбрежие на Черна гора. Градът е известна туристическа дестинация и привлича туристите с плажовете, нощния живот и средиземноморската си архитектура. Панорамна обиколка на новата част и разглеждане на  старата част на града: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата,епископския дворец, католически и православни църкви. 11.30 ч. отпътуване за град  Котор ( град се намира в най-уединената част на залива Котор, на югоизточния бряг на Адриатическо море в Черно гора). Разглеждане на старинната част на града - крепост Котор: крепостните стени,  църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време. 14.00ч. Отпътуване за Дубровник; преминаване с ферибот през най-тясното място на най-красивия залив на Адриатика – Которският. Настаняване на  Дубровнишка ривиера в хотел Плат ***. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден Дубровник
Закуска. Панорамна обиколка на Дубровник с автобус и пешоходнаобиколка на старата част на на града с местен екскурзовод на български език: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири и др. След обяд – разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града - Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял. Свободно време. Връщане в Дубровник. Вечеря. Нощувка.

4 ден Дубровник
Панорамна обиколка на Дубровнишката ривиера  с посещение на Цафтат – рибарско селище, известно от дълбока древност, запазило и до днес духа и атмосферата на отминалите времена. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден Дубровник – София  
7:30 - 8:30 ч.  Закуска. Отпътуване за  България в 09:00 ч. -  преминаване през Сърбия. Пристигане в България късно вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** (хотела се намира на Дубровнишката ривиера в месноста Млини);
 • Панорамна обиколка на Дубровник;              
 • Мед. застраховка на стойност 4000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси:
                   - Локрум (корабче + входна такса) - 15 евро ;
                   - Дуровнишката ривиера с посещение на  Цафтат- 10 евро ;
                   - Стените на Дубровник – 10 евро;
                   - Францисканският Манастир – 4 евро;
                   - Съкровищницата – 2 евро;
                   - Княжев Двор – 4 евро;
                   - Стария Град на Котор – 1 евро;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена;
 • Доплащане до 20 дни  преди датата на отпътуване;
 • При отказ на туриста от ТП по причини , които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения , то внесената сума се възстановява  изцяло , в срок от три работни дни , като от нея  се удържат  следните неустойки  , в процент от стойността  на ТП – до  1 месец  - внесеното капаро ; от 29 до 16 дни – 50% ; от 15 до 8 дни – 70 %; по – малко от 7 дни до началото на ТП – 100 % от  пълната стойност на ТП.


Полезна информация:           
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
 • За Хърватия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец.
КОМЕНТАРИ