ТърсенеНамерете ни във Facebook

Белоградчик и Магурата

» Транспорт: Автобус

» Еднодневна

» Тръгване от:
София България

» Маршрут:
СОФИЯ - БЕЛОГРАДЧИК - ВРАЦА - СОФИЯ

» Отпътуване на:
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

» Цена:
32 лв.

ЗАПИТВАНЕ
ПринтерПринтирай
ПРОГРАМА

Дата: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

Престой: Еднодневна

Цена: 32 лв.

Отпътуване от гр.София , по маршрут: София – Ботевград -  Белоградчик . Пристигане в град Белорадчик. Градът се намира в югозападното подножие на Белоградчишкия венец на 545 метра надморска височина. Белоградчишките скали се разпростират на около 30 километра дължина, на до 5 метра ширина и до 200 метра височина. Наименованията на всяка от скалните фигури е плод на народното въображение. Най-известни от тях са Мадоната, Ученичката, Мечката и други. През вековете различните владетели изпозлвали умело непристъпността на скалите и стопанисвали крепостта, която да охранява стратегическите пътища минаващи през района. Първата крепост е построена от римляните през периода от I до III век. Значението й нараства след обособяването на Видинското царство. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Пещера Магурата.
Пещера Магурата се намира на 17 километра от Белоградчик. Състои се от една главна галерия и три странични разклонения като общата дължина на трите галерии е около 2500 метра. Температурата в пещерата е 12 градуса целогодишно. Според геоложки проучвания пещерата се е образувала преди 15 млн. години, което се доказва от праисторически рисунки, издълбани в скалите. Пещерата е известна със своето богатство на различни сталактити, сталагмити, сталактони и други. „Големият сталактон” в пещерата впечатлява посетителите с над 20 метра височина и диаметър на основата 4 метра.  На изхода на пещерата е разположено Рабишкото езеро. Езерото е с тектонски произход. То представлява най-голямото по площ вътрешно езеро в България, като дълбочината му достига 35-40 метра. Отпътуване за гр.Враца. През вековете градът е важен заначтчийско-търговско и културно средище. В града може да посетите регионалния исторически музей, Куртпашовата кула, паметника на Христо Ботев и други . Около самия град се намира красивото ждрело на река Лева, Вратцата. Не далеч от града е  връх Околчица и пещера Леденика. От централната част на града се открива прекрасна гледка към Врачанския балкан и водопада Скакля. Отпътуване за гр.София. Пристигане в София вечерта.


Цената включва:

 • транспорт с комфортен  автобус;
 • посещение на Белоградчишки скали;
 • посещение на пещера Магурата;
 • посещение на Рабишко езеро;
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • туристическа застраховка.

Цената не включва:

 • разходи от личен характер;
 • приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:
-         Белоградчишка крепост – 4 лв. за възрастни; 2 лв. за ученици и пенсионери;
-         Пещера Магурата – 5 лв. за възрастни; 3 лв. за ученици и пенсионери.


Забележки:

 • Работно време на Белоградчишка крепост от 1 април до 30 октомври – всеки ден от 09:00 до 18:00;
 • Работно време на Пещера Магурата за периода от 1 април до 30 октомври -  всеки ден от 10:00 до 17:00 (групите влизат на всеки кръгъл час);
 • При посещение на пещера Магурата се препоръчва носенето на връхни дрехи и удобни обувки, снимането в пещерата е разрешено.

КОМЕНТАРИ