7 места от Коледните приказки, които си струва да посетим

1. Виена

коледен базар виена

Наричат я царицата на Коледните базари и името й не е случайно. Коледната украса се появява още в началото на Ноември, а коледни базари има на всеки по-голям площат в града. Въпреки че традицията датира от Средновековието, тя и до днес не е загубила своя блясък и привлича хиляди посетители. Задължително е да се опита греяното вино, коледните сладки и разбира се наденичките.

2. Прага

прага

Коледнта украса на града придава съвсем различен вид и сградите в барокова и готическа архитектура придобиват неповторим по рода си облик. Естествено традиционните за Западна Европа Коледни базари също присъстват и дават възможност на посетителите да се стоплят с чаша топла напитка.

3. Амстердам

амстердам

Коледната украса в града е на всяка крачка и затова се грижи всеки жител на холандската столица. Старите къщи се украсяват обилно с лампички и гирлянди, които ги превръщат като от приказките.

4. Исландия

исландия

Бялата Коледа в Исландия е традиция, която времето все още спазва и за да сбъднете мечтите на дететето във вас обезателно отидете там. Според местния фолклор съществуват 13 пакостливи малки трола, които идват всяка вечер от 12 декември чак до Коледа. Добрите и послушни деца получават подаръци и бонбони, а лошите суров картоф.

5.Нюрнберг

коледен базар нюрнберг

На коледния базар в Нюрнберг всяка година биват построени 180 дървени къщички, които привличат 2 милиона посетители. Чудесно място, за да се опита традиционното немско греяно вино, вурстовете, както и меденките.

6.Лапландия

лапландия

Родното място на дядо Коледа ни дава възможност да се превъплатим в ролята на добрия старец. Паркът „Urho Kekkonen“ предлага на своите посетители обиколка с шейната на дядо Коледа, теглена от елените му.

7.Онируполи

вълшебна коледа в онируполи

Едно предложение от съседна Гърция, което намира място в нашата класация. Специално за Коледа всяка година в Драма се издига градчето Онируполи, което в превод означава градът на мечтите. В началото на градчето е самият дядо Коледа, който посреща гостите, а различни къщички, сякаш излезнали от приказките предлагат различни забавления – приказки за децата или уроци по грънчарство. В пощенската станция всеки може да напише своето писмо и да го изпрати на добрия старец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *